Kdo je lansiral podtaknjeno afero “Non-paper”?

neobstoječi in lažno plasirani zemljevid

Kje je nastal, odkod je prišel v javnost, kdo ga je lansaral in kdo podtaknil. To so vprašanja, ki še vedno niso povsem odgovorjena. Drži pa le eno, sporni dokument, Non-paper je lažna novica.

NON-PAPER PLASIRALA SLOVENSKO-BOŠNJAŠKA NAVEZA

Non-paper, vključno z nekakšnim zemljevidom novega Balkana, ki so ga sicer prvi objavili severnomakedonski tabloidi, je tako najverjetneje nastal znotraj bošnjaških obveščevalnih struktur, potem pa so ga prek slovenskih navez (tukaj se omenjata novinar-obveščevalec Avdo Avdić, sicer stalni sodelavec Pop TV, in Drago Kos, ki ima med drugim dobre povezave z nekaterimi vidnimi sarajevskimi obveščevalci) za slovenske potrebe uvozili na tukajšnje politično in medijsko ozemlje. Določene sarajevske oziroma bošnjaške strukture dobijo svojo politično zgodbo

Pri nas je ta neobstoječi dokument prvi objavil slovenski portal necenzurirano.si. Slovenski novinar in politični analitik Darko Mršić, sicer po rodu iz BiH, izpostavlja, da je zanimivo, da je domnevni non-paper objavil portal necenzurirano.si, katerega referenčni sogovornik je prav, prej omenjeni Avdo Avdić, sarajevski novinar, piše portal Požareport. Po mnenju boljših političnih poznavalcev je šlo oziroma gre za “win-win” situacijo.

Mršić, kot piše Požareport, meni, da nekateri ne odstopajo od plasiranja laži niti za ceno krnjenja mednarodnega ugleda Slovenije, in to pred skorajšnjim predsedovanjem EU. “V tem prednjačijo Socialni demokrati, ki jih vodi Tanja Fajon, in stranka LMŠ prejšnjega premierja Marjana Šarca, ki je neslavno končal svoj mandat.

Vse za stolčke, vse za oblast, tudi za ceno blatenja Slovenije, njihovih državljanov, blatenja predsednika vlade, zunanjega ministra logarja in še koga. Tako politiko delajo leve stranke, ki so si nadele ime KUL. Ob tem bi bilo bolje, da bi se imenovali SRAMOTA!

PM

Povezane objave

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?

SDS zahteva vrnitev ukinjenih volišč