Kdo se boji Pavla Ruparja? Na politično sceno se vrača Karl Erjavec?

Karel Erjavec, slika, družbena omrežja

Očitno so Ruparjevi upokojenski prosti, tudi v politiki prinesli neko svežino in tudi strah, pred več tisočglavo množico, ki se mesečno udeležuje protestov.

 

Parlamentarne volitve so odplavile tudi stranko DESUS, ki na volitvah ni dosegla niti 1% podpore. Za kar je bil kriv predvsem njihov dolgoletni predsednik Karl Erjavec, ki je stranko pripeljal do propada. A pozor. kot pišejo Slovenske novice se iz “naftaina” spet na politično sceno vrača prav Erjavec. Očitno mu je Pavle Rupar dal malo vetra, s svojimi protesti?

 

Erjavec je stranko Desus vodil kar petnajst let, v »politični pokoj«, kot se je takrat pisalo, pa se je zatekel po izidu glasovanja na kongresu, ko so delegati izglasovali večjo podporo njegovi konkurentki Aleksandri Pivec. Dobro je šušmaril med desnim in levim političnim polom, upokojencem obljubljal 1000 evrov pokojnine in podobne vragolije in neverjetno stranka je vedno prišla v parlament.

 

Po odmiku se je Erjavec na presenečenje vseh za trenutek spet vrnil v politiko ob konstruktivni nezaupnici vlade Janeza Janše, da bi postal novi predsednik vlade, čeprav se je temu poskusu smejala cela Slovenija. Seveda Erjavcu to ni uspelo.

 

Tako je nekaj pikrih o Erjavcu na seji povedal tudi takratni poslanec SDS Marjan Pojbič.

 

A 63-letni nekdanji predsednik stranke Desus se po dveh letih in pol zatišja v javnosti, menda spet vrača na politični parket, smo izvedeli. Na Desusu so za Slovenske novice potrdili, da se je aktualni predsednik Anton Rifelj v četrtek sestal z Erjavcem, s katerim sta imela »daljši večurni sestanek, na katerem sta se dogovorila za sodelovanje«. 

 

Bog ne daj, da kaj takega upokojenci spet ne doživijo?

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

4 komentarji

Darinka 14. 10. 2023 - 3:44
Niti v sanjah ne bi volila preživeti DESUS KAJ ŠELE ERJAVCA !
Vipavec 15. 10. 2023 - 0:54
Upokojenci so pa tako naivni da je tudi to mogoče.
Bojan Tomc 15. 10. 2023 - 9:21
Idealen penzionist, ki se vrača v otroštvo - ne zna reči "r", pa plenice nosi...
Čunga Lunga 15. 10. 2023 - 13:03
Kmetijski minister pa Korl še ni bil. Eko pa ga mamo strokovnjaka! Tudi naftalin ni več,kar je bil.
Dodaj komentar