Kolumna, Pavle Rupar. Posmehljivo, arogantno in domišljavo golobovanje

Kolumna, piše Pavle Rupar

Gospod Golob, zakaj se vam tako mudi?

»Mi že plešemo, naši že plešejo..!«, besede, ki jih je že nekaj dni pred volitvami izjavil zdajšnji predsednik vlade dr. Robert Golob! Posmehljivo, arogantno in domišljavo, poniklo in samozavestno, a tak je njegov karakter, ki se vidi že po hoji! Da človek niti ne zmore oceniti ali sodi za zapeljivce žensk ali moških..

Pavle Rupar

A to, kar lahko spremljamo po volitvah ni več razumno! S kom pravzaprav tekmuje dr. Golob, kdo ga preganja, da na nos na glavo sprejema odločitve, ki bodo nam v škodo? Ne razumem in tega tudi  ne razume vsaj polovica njegovih volivcev, zakaj na vso silo za ministre želi imeti dva popolna (oprostite) bedaka, poraženca vedno, kadar sta se pojavila in človeka, ki razen škode, nista naredila niti enega vidnega rezultata! Niti oba skupaj ne! Zakaj moramo tudi tisti, katerim nam je dr. Golob napovedal lustracijo, masaker po službah, sodne pregone in ponovne sodbe ter zapore, gledati obraze, ki so se jim odrekli tudi njegovi podporniki? Zakaj moramo trpeti maščevanje in škodo, ki jo bosta Bratuškova in Šarec in vi vsi z dr. Golobom na čelu povzročili tudi tistim, ki smo vas spoznali takoj, ko ste se arogantno posmehovali in nam skozi zobe obljubljali izbris z obličja zemlje?

Ljudje so plesali, drži! Brž, ko ste začeli navajati imena kandidatov za ministre in kasneje, ko ste obelodanil samo delček Koalicijske pogodbe se je več kot polovica plešočih ustavila! Orkester je sicer igral naprej, a polovica jih ne pleše več! Bil sem v okolju, kjer so me skoraj vsi poznali in spoznali kot “Janšista” in so  z meno ideološko nasprotni! Točno se jim je videlo v oči, kasneje pa še skozi pogovore, da so volili vas a glej ga zlomka, priznal tega ni nihče!! Nihče več ni plesal, obstali so!! Zakaj torej hitite izključno zaradi samodokazovanja s potrjevanjem vlade in lovite datum namesto, da bi dobro premislili poteze in odločitve in nam s tem dali vsaj malo upanja, da vendar ne bo tako, kot mnogi vemo da bo! Popoln polom.. Nič “drugeha”!!

Povejte mi še, ker sva že ravno nagovarjam, kje se vidite drugačnega od dosedanjih vlad, predvsem od Janševe zadnje, da ste boljši glede čistk po službah, da ste drugačni, spravljivi in pošteni, če tako, kot vsi do sedaj že delate, obljubljate pa še večji masaker po ljudeh, ki so dobili , kot strokovnjaki, priložnost delati nam v korist!? In so, rezultati so bili občuteni. Kje ste vi potem boljši od Janše, če kot vampir napovedujete pitje krvi ljudem, ki so delali vsem ljudem dobro? Dokazano! Kako se ocenjujete, če skozi maščevalne grimase obraza, sikanja skozi zobe grozite s cunamijem in kot olje na ogenj vlivate sovraštvo nad trenutno zaposlenim po imenovanji Janševe vlade? Če vam tisti, ki jim je maščevalnost, pogrom nad ljudmi, ki vas nismo volili, ploskajo in komaj čakajo, da začnejo »klati« in »rezati vratove« naj vas spomnim, da je bil Hitler enak, predvsem pa vaši vzorniki komunisti po drugi vojni, počeli enako! Golob, moje mnenje je, da boste odleteli brž, ko bo nehal plesati še zadnji, ki je nasedel vašim obljubam..

Zato me prihodnosti ni preveč strah! Koalicija najbrž ne bo kar tako razpadla, ker je številčna. Vprašanje pa je, če dr. Golob ne boste vi odfrčali zelo kmalu, ker vas bodo  spodili tisti, ki so vam v tem času trosili koruzo, da ste priletel na mesto, kjer ste. Kolikor sem vas do sedaj poslušal, razen ideologije niste tvezili ničesar, vse strokovno pa je bilo zgolj nadaljevanje volilne kampanje. Ampak dg. Golob, volitve so mimo!! Moje mnenje je, da bo kmalu zopet na čelu Geni-jev in da bo zamenjava predsednika vlade dokaj hitra. To se je pokazalo po neumnih idejah, da se boste z vsemi členi v verigi cen hrane in energentov pogovarjali z deležniki! Hahaha, me zanima,  kdo vas ima od teh raje, kot denar in zaslužek!!? Dve taki neumni še, pa plesa ne bo več.. A gorje nam, če pridejo drugi ptiči na vaše mesto, predvsem nas je lahko strah lepo pojočih črnih ptic in časa, ko bo Slovenija postala Kos-ovo..

Ekskluzivno za portal e-maribor, Pavel Rupar

 

 

Povezane objave

Kolumna, Nežka Poljanšek. RTV postaja vse bolj mavrična televizija?

Leva kolumna – Štajna

Reporter cenzuriral kolumno Ane Jud, ker ni lepo pisala o Tini Gaber?