Leve blodnje! Domeni “nazi.si” in “naci.tv” prepisali kar stranki SDS in portalu Nova24TV.

Nova24TV-logo

Nekateri mediji poročajo, da je Slovenska demokratska stranka registrirala domeno “nazi.si”, medijska hiša nova24TV pa “naci.tv”,, kar je čista laž!

Domeni “nazi.si” in “naci.tv” pripisali SDS in portalu Nova24TV.

V stranki SDS so podali prijavo zoper neznanega storilca, zaradi domene “nazi.si” ki naj bi jo pripisali kar stranki SDS. Vsaj glede domene “nazi.si” pa obstaja sum, da gre za umotvor znane protivladne protestnice Tjaše Prošek, ki je domeno že včeraj, v poznih večernih urah to delila na Twitterju.

Ob pomoči spletnega orodja Domaintools, ki razkriva informacije za domenami, je razbrati, da je bila prva spletna povezava ustvarjena pred dvema dnevoma, za obdobje enega leta – poteče 24. marca 2022. Registrant ni znan, kot registrar pa je navedena družba DHH.si d.o.o.. Server prav tako ostaja skrit, dodana URL povezava (https://dhh.si/) pa je vodila na stran omenjenega podjetja. Status registrarja je ob tem označen kot ustrezen, piše 24ur. Trije strežniki (serverji), ki podpirajo delovanje domene, pa delujejo pod okriljem Digitalocean.com, ki podpira še 663.014 drugih domen.

[color-box color=”blue”] Izpis iz slovenskega registra domen Register.si medtem kaže, da je registrar domeno že deaktiviral. Prav tako pa je razvidno, da so avtorji kot tehnični kontakt navedli kar naslov tajništva stranke SDS.[/color-box]

Koliko je s tem povezana levičarska protestnica Tjaša Proček pa bo zagotovo razkrila policija.

PM

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?

1 komentar

Novo Jutro 26. 03. 2021 - 13:14
Kje jih je še več ? Kaj se vsaka frača iz ulice lahko po mili volji promovira, ponižuje ljudi, in dela zmedo v medijih !? Take dol slečt pa jih tako hudo nažgat, da kričijo. Samo tako bodo prišle k pameti.
Dodaj komentar