Maribor je državni prvak!

Vir: Nk Maribor

Maribor je v 32. krogu Prve lige Telekom po enem letu naslov vrnil domov pod Kalvarijo. Še pred tekmo 32. kola z Gorico je bilo jasno, da je Maribor novi državi prvak, saj so Domžale popoldan visoko, s kar 3:0, izgubile v Kopru.  Maribor je s tekmo manj obdržal 14 točk prednosti pred drugouvrščenimi Domžalami in 15 pred tretjeuvrščeno Olimpijo, kar pomeni neulovljivo prednost, saj je v naslednjih štirih krogih na voljo le še 12 točk.

Tekma z Gorico se je začela ob 20.15 v Ljudskem vrtu. Tekmo so bolje začeli domači, ki pa premoči niso uspeli kronati z zadetkom. Neučinkovitost pred goriškimi vrati se jim je maščevala v 35. minuti, ko se je Dejan Žigon dobro znašel v kazenskem prostoru nasprotnika in popeljal Gorico v vodstvo. Do konca prvega polčasa se rezultat več ni spremenil.

Mariborčani so odgovorili v 52. minuti, ko je po podaji Palčiča z glavo zadel Novaković, vendar pa vodstva Mariborčanom ni uspelo dolgo zadržati. V 72. minuti so Goričani lepo izigrali mariborsko obrambo, žogo pa je v gol pospravil Nigerijec Bede Amarachi Osuji. Da po tekmi novim prvakom v ustih ni ostalo grenkega priokusa je v 87. minuti s svojim drugim golom na tekmi poskrbel Novaković, ki je ponovno zadel z glavo in preprečil prvi poraz Maribora v spomladanskem delu prvenstva.

Za vijoličaste je to že 14. naslov državnega prvaka in jim v novi sezoni prinaša kvalifikacije za Ligo prvakov, ki jih bodo Mariborčani začeli v drugem krogu. Termina prvih tekem sta 11. oziroma 12. 7., povratne tekme pa bodo odigrane 18. oziroma 19. 7. Žreb parov kvalifikacij bo 19. 6. 2017 v Nyonu.

Povezane objave

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Znana je huda kazen, nogometnemu klubu Maribor!

BEDASTO! Franci Kek sredi košarkarske tekme vdrl na igrišče in se ulegel na tla!