Matjaž Han brcnil v temo. Poglejte čemu se danes smeji vsa Slovenija.

slika: Demokracija

Matjaž Han je eden tistih ministrov, za katerega bi težko dejali, da se spozna na zemljepis in Evropo. In včasih bi bilo bolje, če bi bil kdaj tiho. 

Voditelji držav članic EU, med njimi premier Robert Golob, bodo danes na vrhu v Bruslju govorili o nadaljnjih ukrepih za spoprijemanje z energetsko draginjo. Razpravljali bodo o predlogih komisije, ki med drugim predvidevajo omejevanje cen na glavnem evropskem vozlišču za trgovanje s plinom TTF. Na dnevnem redu imajo tudi vojno v Ukrajini.

Svoj pogled na situacijo je povedal tudi gospodarski minister Matjaž Han, a kot nepoznavalec zemljepisa Španijo in Portugalsko označil za otoški državi.  Tako je dejal: “Španija in Portugalska imata drugačen sistem, glede na to, da sta to državi, ki sta otoški, in nimata sistema, kot ga imajo druge evropske države, ki so v bistvu na celini. One imajo drugo matematiko,” je v oddaji Odmevi na TV Slovenija na vprašanje voditelja Luke Svetine, zakaj Slovenija ni sama oblikovala kapice na cene plina in elektrike, kot sta to storili Španija in Portugalska, odgovoril gospodarski minister Matjaž Han in postal nova spletna atrakcija družbenih omrežij.

Upajmo le, da mu take neumnosti, ni prišepnila zunanja ministrica iz iste stranke, Tanja Fajon.

Povezane objave

V oddaji “Delovna akcija na POP TV” se ne pobrigajo niti za slovenski jezik?

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko

3 komentarji

Bojan Pavelsek 20. 10. 2022 - 4:36
Tovariš Matjaž Han: edina "otoška" država v Evropi je Slovenija. Kot komunist, bi moral to vedeti, saj je edina, edini otok, ki mu vladajo komunisti.
mona lisa 20. 10. 2022 - 5:31
Bravo Han. Ali si sploh naredil osnovno šolo?
Ivči krajnc 20. 10. 2022 - 9:08
HAN im hiter napredek od cistilca bencinskih pump do ministra, malo malo je taksnih drzav, ki imajo ministre se srednje sole nimata, ne on ne mulac..
Dodaj komentar