Mešetarjenje z denarjem Magne Steyr in občine Hoče-Slivnica?

Magna, slika: Vojko Golob

Občina Hoče-Slivnica naj bi leta 2017 Magni Steyr prodala kmetijska zemljišča. Spomnimo. to so bila najbolj rodovitna zemljišča okoliških kmetov.

Prav zanimivo je, ko smo se hoteli poglobiti v številke in ugotoviti koliko je Magna Steyr dejansko plačala občini Hoće-Slivnica za nesrečna kmetijska zemljišča. Do podatka na spletu se nismo dokopali, saj portal ERAR, kateri splošni javnosti, medijem, stroki in državnim organom omogoča vpogled v transakcije javnih institucij in družb v lasti države ter občin, ki se nanašajo na blago in storitve, plače, socialne prejemke, pokojnine, subvencije, štipendije itd. podatkov vplačilih Magne Steyr občini Hoče-Slivnica ne razkriva!

Zato se sprašujemo zakaj v primeru, ko je Ministrstvo za gospodarstvo nakazalo 3 milijone evrov, Magni Steyr d.o.o., Erar to pokaže. Ko pa bi moral prikazati vračila Ministrstva za gospodarstvo in plačila za zemljišča občini Hoče – Slivnica pa ERAR to enostavno zamolči ali po domače “NE prikaže”.

Vse skupaj, kot pravijo naši sogovorniki smrdi do neba, sploh če vemo, da je Magna v svojih Bilancah navedla, da je za zemljišča plačala skoraj 9 milijonov EUR, občina Hoče – Slivnica pa trdi, da je dobila le 2,5 milijona. Na koncu pa naj verjamemo še ministru Hanu, da je dobil vrnjenih 22 milijonov?

se nadaljuje…

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)