Na plano prihaja nov škandal v stranki SD, ki bi lahko podrl stranko do temeljev?

stranka SD, Slika: Nova24TV

Komaj se je polegla afera sodna stavba, ki stranko SD pelje iz parlamenta, saj je podpora stranki na najnižjem nivoju do sedaj, se obeta že nova afera, povezana s financiranjem inštituta 1. maj, ki sodi v stranko SD.

Kaj se dogaja z inštitutom 1. maj, katerega sta ustanovila Tanja Fajon in sedaj že odstopljeni generalni sekretar SD Klemen Žibert? Že ob ustanovitvi se je na veliko govorilo, da naj bi pri tem šlo za obvodno financiranje stranke SD, kar je seveda nezakonito. Vsi pa se sprašujejo od kod inštitutu denar, za tako visoke najemnine, katere se plačuje stranki SD?

Na Katerih plečih se recimo mastita  bivša ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak, in Jan Škoberne, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za kulturo, zdaj direktor tega inštituta, ki sta na inštitutu 1. maj tudi zaposlena. Naj bi pa ta inštitut imel tudi zavidljivo število donatorjev,  ki naj bi na ta način vzdrževali visoko najemnino, ki jo mora inštitut nakazovati stranki, pa še za plače treh zaposlenih mora biti. Vsaj Kopač Mrak in Škoberne baje nista prav poceni.

Stranka SD zagotovo pade, če se razkrije seznam donatorjev, ki letno zberejo, kot piše Bojan Požar zavidljivih skoraj 400 tisoč evrov. Pa s te seveda ni nič narobe, a naj bi šlo za podjetja, ki prejemajo državni denar  iz javnih razpisov na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport ter ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, ki ju vodita politika ter ministra SD, Matjaž Han in Aleksander Jevšek. Piše portal Požareport.

V stranki si mrzlično prizadevajo, da tak seznam donatorjev ne pride v javnost, saj če se  njihova imena res ujemajo s prejemniki javnega denarja iz omenjenih in drugih ministrstev ali kakšnih (para)državnih skladov, bi to pomenilo pokop stranke SD. Ja igrati se z ognjem, v stranki SD, ni najbolj modro.

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Exlevak 12. 03. 2024 - 9:24
Levaki so se zaradi obvodnega financiranja z parlamentarno preizkavo lotili stranke SDS in zopet ,kot vedno naleteli na svoje ljudi.....
Čunga Lunga 12. 03. 2024 - 15:30
SD je kot stranka z največjim minusom že kar nekaj let.Zakaj računsko sodišče in drugi organi niso ukrepali in jih izbrisali iz registra.
Vipavec 13. 03. 2024 - 0:13
Kje so sedaj komentarji levakov Dado daj napiši kak komentar
Dodaj komentar