Nad oddajo “Delovna akcija” so se vsuli negativni komentarji.

Delovna akcija, zajem slike

V oddaji delovna akcija, katero predvaja POP TV, so se ponovno vsuli neprijetni komentarji Pomagati družinam ja, a takih, katerim je potrebno pomagati je še na tisoče. 

Nova sezona oddaje Delovna akcija, ni prizanesla gledalcem, ki so svoje ogorčenje in gnev izrazili na družbenih omrežjih. Ne samo, da se ne ve, po kakšnem ključu ekipa izbira družine, kateri prenavljajo hišo, ampak tudi ekipa, ki priskrbi nova pohištva v hiši, le-to uporabi obrabljeno in ne preveč novo?

Tokrat so v oddaji prenavljali hišo družine Tomažič. Seveda je pri tem vse lepo in prav. Družina je potrebovala prenovo. A predvsem bode v oči, dejstvo da, v družini dela le oče, mama pa je doma. Da je pri hiši pomanjkanje, da nimajo denarja. Kar je za razmere prenove sicer povsem sprejemljivo. A takih družin je v Sloveniji na tisoče. 

V odzivih nad oddajo gledalci niso bili najbolj navdušeni. Še posebej ne nad izbiro, komu se prenavlja stanovanje. Eden od gledalcev je zapisal, zakaj se ne prenavlja stanovanja tistim, ki so dobesedno ostali brez vsega, ko so jim poplave uničile hišo in jo zalile.

Eno od gledal oddaje je tudi zapisala (nelektorirano): “Ne morem mimo tega, in sicer, včeraj je Ana rekla da so imeli pomanjkanje hrane, da večkrat niso imeli za jest. A pol pa vidim ko je dal, ne vem zdaj kdo, mislim da oče, v en komentar ko je ena gospa rekla da zakaj majo toliko otrok če nimajo financ itd itd…. dve sliki je dal in sicer eno ki je polna hrane in eno z velikim vrtom, kjer veliko pridelajo doma. Hvala bogu da. Potem pa reče, da njegovi otroci niso nikoli živeli v pomanjkanju in da imajo vedno polno mizo.”

Tu je še eno mnenje ene od gledalk (nelektorirano): “In, kaj se bo spremenilo družini zdaj?? Niso imeli za položnice, za prehrano, a zdaj z novimi sobami, bojo lahko šli vsako leto na dopust, jedli 3x na teden meso, itd, itd, ena starejša gospa, si pa greje vodo in namaka noge in roke, da preživi mraz… Samo ona ni zanimiva za tak tip oddaje in za cmerave gledalce?”

Nekatere pa je zmotil tudi zapis družine Tomažič na družbenem omrežju:

So se pa tudi pojavili dvomi, da se je družini dostavilo sicer na pogled novo, a dotrajano pohištvo,  ki je kot pravi eden od strokovnjakov, za Žurnal24, v hiši pohištvo nizkega cenovnega razreda, sploh omare. Poleg tega so v kuhinji pustili ‘mrtvi kot’ in jim montirali izredno majhno kuhinjo, sploh za tako številno družino.
“Funkcionalnost marsikdaj zataji pri teh prenovah. Kuhinja za 7 ljudi brez delovnega pulta, zato, da je za vrati roža,” je zapisal eden od gledalcev.

Oddaja kjer se pomaga določenim ljudem, res pred ekrane zvabi veliko ljudi, ampak, se zares pomaga vsem, ki RES potrebujejo pomoč? In kot je zapisala ena od gledalk: “Pri tej oddaji bi bil na mestu komentar, da je volk sit in koza cela. Se pravi, Pop tv ima gledano oddajo, Ana promocijo, hišo opremi itak arhitektka, sponzorji se prikažejo v dobri luči, družina pa dobi prenovljeno hišo.” A tu je le volk sit, koza pa…

 

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Roman Zajc 15. 03. 2024 - 4:42
Vse se glumi. Lol
Brez konkurence 16. 03. 2024 - 1:28
Ne vem zakaj razburjanje,jaz enostavno menjam program.
marjan podlogar 16. 03. 2024 - 9:34
Ne vem zakaj bi bilo zanimivo gledati take oddaje.
Dodaj komentar