Neuradno! Napadov na poslance koalicije naj bi bilo več. ODZIVI!

Zajem slike: Nova24TV

V javnosti močno odmeva torkov napad na vodjo poslanske skupine Nove Slovenije Jožefa Horvata. Po njegovem ogorčenem pismu Igorju Zorčiču je končno sklican tudi nujni posvet kolegija DZ glede groženj.

JOŽEF HORVBAT PODAL PRIJAVO NA POLICIJO

Neuradno naj bi bilo takšnih in drugačnih nadlegovanj, vpitja in žaljenja levičarskih aktivistov v bližini parlamenta na poslance koalicije še več, a torkov napad na poslanca Jožefa Horvata je sodu izbilo dno. V normalni demokratični družbi se taka nadlegovanja ne dogajajo. A tako je, ko oblasti nimajo tisti, ki bi nam radi vladali, s pomočjo ulice.

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je zoper nasilneže podal tudi na policijo, prav zdaj pa za zaprtimi vrati v DZ poteka posvet o napadih na poslance. Ne gre namreč za osamljen primer, nasilnih napadov so bili ta teden deležni tudi nekateri drugi poslanci koalicije. Bolj zanimivo pa me to, da očitno policija, ki varuje Državni zbor, ni posredovala pri incidentu. Ob tem se pojavlja vprašanje, ali policija varuje samo objekt ali tudi poslance. Dogajanje pred DZ so sicer posnele tudi varnostne kamere, a ti posnetki naj bi bili shranjeni le 48 ur. 

Upajmo seveda na odločno ukrepanje policije, ki jo imamo zato, da varuje ljudi. Ulica ni in ne smemo dopustiti da kdaj bo kraj za politične obračune. Nismo več leta 1945. 

P.M.

 

 

 

 

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali