Neverjetno! Ivan Gale, kot velik pravičnik, s tiskovno konferenco o STA

ivan gale, slika: Politikis

Danes bo spet burno v Ljubljani, saj tiskovno konferenco pripravlja velik “pravičnik” še posebej, ko se gre za nabave v državnih rezervah Ivan Gale. 

IVAN GALE S TISKOVNO KONFERENCO O POROČILU RAČUNSKEGA SODIŠČA

Zaenkrat še ne-obsojeni “pravičnik” ivan Gale, bo danes v imenu pravičnosti govoril na tiskovni konferenci o poročilu Računskega sodišča.

“Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo potekala danes, v petek 26. 3. 2021 ob 19h na Trgu republike. Ta petek pod drobnogled vzamemo poročilo Računskega sodišča, ki nam ga bo na novinarski konferenci predstavil in strokovno argumentirano komentiral Ivan Gale, žvižgač, ki je kot eden prvih opozoril na nepravilnosti pri nabavi medicinske opreme in ki nezakonite postopke nabave opreme pozna iz prve roke.” So zapisali v izjavi za javnost.

Očitno Galetu še vedno ni jasno, da Zavod za blagovne rezerve niso njegova “privat” firma, kjer prideš v službo, podpišeš nekaj papirjev in greš domov, ampak je potrebno postoriti še marsikaj drugega. A iz obsežnega poročila računskega sodišča o nabavi zaščitne opreme, ki še ni dokončno, ostajajo  številne zanimive podrobnosti o znamenitih ventilatorjih Bellavista, kjer naj bi naročilnico za transport Bellavist iz Kitajske podpisal Ivan Gale in (zanimivo) prav na dan, ko ga je spomladi obiskal predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel.  Podpis naročilnice, ki je omogočil poznejša plačila, je bil nenavaden, ker so te naprave takrat bile že nekaj časa v Sloveniji. Prevoz v Slovenijo je Gale naročil za nazaj.

In zanimivo. Pri ventilatorjih Bellavistah pa težava niso bili le certifikati. Kot pri ventilatorjih Sirius-med, iz katerih je Tarča delala škandal, tudi za 46 Bellavist ob nakupu ni bilo dodatne opreme: vlažilnikov, sond, vmesnikov za grelne žice, kar je zavod pozneje dokupil. V pogodbah zavoda za blagovne rezerve za skupaj kar 533 ventilatorjev, tudi Bellaviste in Sirius-med, niso bile vključene storitve vzdrževanje, servisiranja in podpore za 24 urno neprekinjeno delovanje.

O čem bo danes Gale torej govoril? O ventilatorjih Bellavista zagotovo ne?

PM

 

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

2 komentarja

Bojan Pavelsek 26. 03. 2021 - 18:43
Preseneča me dejstvo, da je bil omenjeni zaposlen na tem delovnem mestu. Z izgovorom, da je njegov podpis ponarejen, je jasno potrdil navedbe/dokaze o podkupninah. Po celem svetu (in tudi v Sloveniji) za prejeto podkupnino vedno podpišeš/potrdiš prejeto vsoto, ker mora "kurir" dostaviti potrdilo tistemu, ki je denar dejansko dal. Njegovo sprenevedanje so pravljice za otroke.
Stopy von ß 26. 03. 2021 - 21:06
Kaj ta še vedno nima 'kugle' okoli gležnja?
Dodaj komentar