Novinar Portala Necenzurirano za preganjanje “desnih” medijev dobil 9.333 evrov?

Slika je simbolna

Gonjo proti “desnim” novinarjem, ki potzekajo iz v seh strani je še kako potrebno plačati. Kot piše spletni časopis je eden takih novinar Portala Necenzurirano Tomaž Modic?

Novinar Portala Necenzurirano Tomaž Modic je kot samostojni podjetnik iz državnega zbora za pomoč poslanki Svobode Mojci Pašek Šetinc pri preganjanju medijev, ki so blizu opoziciji, doslej prejel 9.333 evrov honorarja. Nazadnje mu je marca za delo za preiskovanje medijev za vladajoče parlament izplačal 3.623 evrov.

Posebej zanimivo je to honoriranje, ker ta preiskovalna komisija preiskuje konkurente portala vladne Svobode Necenzurirano, kjer je Modic uradno v službi. Portal Necenzurirano so po vzporednih podjetjih v preteklosti financirali danes vladajoči politiki, tudi premier Robert Golob, ki še do danes ni pojasnil, zakaj je podjetju SEE M. & C, ki ga je ustanovila in vodila nekdanja novinarka Necenzurirano, danes pa generalna sekretarka njegove stranke Vesna Vuković, iz državnega GEN-I nakazal 103.000 evrov. Ukinil je to vzporedno podjetje konec lanskega leta urednik portala Necenzurirano Primož Cirman kot zadnji lastnik.

Naj bi se pa, kot piše Bojan Požar, Mojca Pašek Šetinc spravila kar nanj. Opozoril, da je preiskovalna komisija, ki jo vodi, ki jo vodi omenjena poslanka. Od finančne uprave naj bi zahtevala preiskavo Požarjevega podjetja in s tem medija. “Ker je finančna uprava podrejena vladi in je vlada Roberta Goloba po prevzemu oblasti tam tudi nastavila svojega direktorja, je precej verjetno, da gre za zlorabo oblasti,”pravi Bojan Požar. , ko z večino, ki jo imajo poslanci vladnih strank, zlorabljajo parlamentarno preiskovalno komisijo za pritisk na davčno upravo, da bi šikanirala do vlade kritični medij in mu s tem oteževala delo.

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

4 komentarji

Darinka 20. 04. 2023 - 13:14
Levičarska beda . Toliko pa o demokraciji, ki jo imajo vsi ti bleferji polna usta. Hvala vsem pluralnim medijem, ter novinarjem, ki imajo radi svojo domovino!!!!
Pepe Vasjebe 20. 04. 2023 - 14:56
Kako pa se boš zahvalil vsem tistim 400.000 bedakom in zlobam, ki so tole bando spravili na oblast? In kako se boš zahvalil murgelski pizdi, ki nas že več kot 30 let vleče za jajca, kontrolira vse represivne organe v državi (vojsko, policijo, predvsem pa sodstvo in tožilstvo) in ki komandira medijem in je najbolj odgovoren za katastrofalne "dosežke" te države od osamosvojitve sem!
Bojan174 21. 04. 2023 - 4:03
Nič bat, sej v SDS-u se že govori da golobova vlada ne bo zdržala do Novega leta
Bojan174 21. 04. 2023 - 3:32
Če razumem komentar levi portali dobijo denar, desni pa nič, prosim za odgovor?
Dodaj komentar