Poglejte si te zasoljene cene pri Hrvatih. Najdražji je Hvar?

slika je simbolna, pixabay

Portal Slobodna Dalmacija skoraj dnevno prejema informacije bralcev o tem, za koliko so se podražile cene praktično vsega na hrvaški obali. In odkrili so zagotovo najdražje mesto.

 

Za Dubrovnik so napisali, da se ne da preživeti s 100 evri na dan, medtem ko velja Hvar med turisti za verjetno najdražjega na svetu. do zanimivega odkritja so prišli, ker večina gostinskih lokalov cene na internetu skriva, Tako da je šok turistov toliko večji na kraju samem.

 

Po pisanju Svobodne Dalmacije, ki je preverila cene v restavracijah po Hvaru, je porcija pečenih lignjev med 32 in 35 evri, pečenega jagenjčka od 26 do 35 evrov, pice pa med 13 in 14 evri. Cena po litra piva se giblje od sedem do osem evrov, sokov od štiri do pet evrov, cena dveh decilitrov vina pa od sedem do 10, celo 14 evrov, odvisno od vina in sorte. Kepica sladoleda na Hvaru trenutno stane od dva do tri evre in pol. Kos pice stane tudi do osem evrov.  Ribe stanejo približno 34 evrov, hobotnice in sipe 16 evrov, lignji od 20 do 25 evrov, škampi pa se prodajajo po 35 do 40 evrov.

Res zasoljene cene. Očitno znajo Hrvati Slovence dobro ožeti!

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Tak luksuz pa si je privoščila predsednica države za počitnice.

Narod strada, država v razsulu, predsednik vlade pa z ljubico na “morčku”?

2 komentarja

MOPSEN 11. 07. 2023 - 2:48
Pač spet butaste Slovenceljne...tako kot na volitvah.
mona lisa 11. 07. 2023 - 4:02
Butasti Slovenci pa to plačajo.Kot da dopusta brez Hvaške ni.
Dodaj komentar