Pozor. Prihaja toča in močnejši nalivi! Kje? Poglejte na grafiki padavin!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Podavine bodo po vročem dnevu tudi danes v ospredju. Nevihte bodo potovale v smeri proti jugu, jugovzhodu, zato se lahko pomaknejo tudi nad osrednji del države, kakor tudi nad Štajersko.

Danes in jutri bo sončno in vroče. Sredi dneva in popoldne so predvsem v severnem delu države možne nevihte, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso), kjer so za velik del države izdali oranžni alarm. “Sredi dneva se bodo na jugu Avstrije razvile prve nevihte, ki bodo v popoldanskem času dosegle tudi severno polovico Slovenije. Pričakujemo lahko tudi kakšno močnejšo nevihto s sunki vetra, nalivi in ponekod tudi točo,” piše portal Žurnal24.

S klikom na spodnji rdečo puščico v grafiki, lahko preverite, kako se bodo pomikale padavine!     [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]“Zaradi večjih vrednosti konvektivne energije (CAPE) nad različnimi predeli ter ugodnega vetrovnega striženja v okolici hribov lahko na severozahodu, severu ter na Štajerskem posamezna nevihta postane močnejše narave. Pada lahko toča, prav tako pa bodo nevihte spremljali močnejši nalivi, saj bo gibanje neviht počasno,” dodajajo vremenoslovci na portalu Ciklon.si.

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/opozorilo-toca-mocnejsi-nalivi-tako-se-bodo-gibale-nevihte-410926 – www.zurnal24.si[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?