Pred današnjo interpelacijo! Poslanec Svobode žalil muzej slovenske osamosvojitve?

Lenart Žaubi

V Državne zboru (DZ) bo danes potekala interpelacija vlade Roberta Goloba, ki jo je vložila stranka SDS. Razprava bo predvidoma predvsem o ukinitvi Muzeja slovenske osamosvojitve urada za demografijo ter o dosedanjih potezah vlade.

Interpelacija, za katero je predvidenih 14 ur, po besedah prvaka opozicijske stranke SDS Janeza Janše pomeni razpravo v DZ-ju “o spornih potezah te vlade, ki zajedajo same temelje Slovenije” in je predvsem poskus klica k razumu. V SDS-u vladi med drugim očitajo združitev Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine, ukinitev urada za demografijo, opustitev dolžnega ravnanja na področju zdravstva in na področju preprečevanja nezakonitih migracij. Kritični so tudi do finančne politike vlade in njenih kadrovskih potez. Piše portal TV Slovenija.

Je pa včeraj v oddaji Odmevi na TV Slovenija potekal pogovor ravno o Muzeju slovenske osamosvojitve. Veliko jeze med ljudmi je povzročila izjava Lenarta Žavbija, ki je muzej slovenske osamosvojitve primerjal kar s palačinkami. 

 

Bo pa ob robu interpelacije ob 17. uri na Trgu republike v organizaciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), ki je po odločitvi o združitvi muzejev tudi pozvalo k interpelaciji vlade, potekalo protestno zborovanje “za Slovenijo in resnico proti rušenju temeljev slovenske enotnosti in državnosti”.

Protestno zborovanje bomo na naši facebook strani tudi neposredno prenašali.

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

6 komentarjev

Pepe Vasjebe 19. 04. 2023 - 3:24
Ve se kdo stoji za vsem tem. Tisti, ki še vedno vodi UDBO, ki mu svobodna, demokratična Slovenija nikoli ni bila intimna opcija in mu tudi nikoli ne bo. Skratka Murgelπzda alisa Kućko s prućko! Folk zbudi se, kaj vam kla ni jasno!
Darinka 19. 04. 2023 - 3:31
Asta Vrečko sedaj z rokami naivnih trga koprive.
AOMORI 19. 04. 2023 - 4:34
Lenart Žavbi dokazuje, da je sorodnik posvojene Urške.
radames 19. 04. 2023 - 4:52
24 letni mulček niti ne ve, kaj v resnici pomeni ime "gibanja" Svoboda. Ta mulček ne pozna fines levičarske zgodovine. Vedno so se levičarji igrali z jezikom in ljudi zavajali s pomenom besed, kajti za levičarje je bil pravi pomen besed ravno nasproten. Svoboda je pomenila nesvobodo. Skozi celotno komunistično Jugoslavijo! To je samo en primer. Mulček se bo moral še veliko naučiti, da bo lahko nastopal na nacionalni televiziji in prepričal lahkoverneže o svoji resnici.
MOPSEN 19. 04. 2023 - 13:42
Dajte umaknit sliko šimpanza iz fašistične zemljanke.
mapu 23. 04. 2023 - 5:15
Že njegov fotr je en pezde, sin je pa še slabši....
Dodaj komentar