Saj ni res, pa je. Zaradi neplačil mariborske občine, ustavili sanacijo OŠ Tabor

OŠ Tabor, Maribor, slika Lokalec.si

Saj ni res pa je! Ker občina ni plačala podjetju Mata, ki izvaja sanacijo OŠ Tabor je ta  ustavil izvajanja del na objektu. 

Mariborska osnovna šola Tabor I, velja za eno najbolj dotrajanih mariborskih šol. Od letos poteka nujno potrebna sanacija, a kaj, ko tudi tukaj, ne gre brez zapletov. Kot smo neuradno izvedeli, naj bi bil gradbinec Mata tim obvestil mariborsko občino, da ustavlja dela, saj mariborska občina “konstantno” zamuja s plačili, piše portal lokalec.si.

Mariborska občina naj bi izvajalca del obvestila, da jim bodo šele po 15. juliju povedali, kdaj bodo dolgovi poravnani. Torej ne da bi dolg do takrat poravnali, temveč bodo do takrat razmišljali, kako ga poravnati. To je očitno sodu izbilo dno. Gradbinec je z deli prekinil in občini tudi jasno pojasnil, zakaj je tako.

Gradbinec po naših informacijah, navaja, da to kaže na nevzdržen obseg financiranja, ki bi ga morali oni sami prevzeti, in sicer brez da bi imeli zagotovljeno, da bo s strani Mestne občine Maribor dolg sploh poravnan. Po naših informacijah so tako v četrtek, 6. julija 2023, začasno ustavili dela.

Občina naj bi izvajalcu že plačala sicer slabih 200 tisoč evrov. A baje več ne morejo plačati, ker denarja enostavno ni.  Zapufana občina torej ne more poplačevati svojih obveznosti. Kje pa je tu odgovornost župana?

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

4 komentarji

Vipavec 9. 07. 2023 - 2:26
Saj je svoboda lahko dela vsak kar hoče to je po socijalistično.
Darinka 9. 07. 2023 - 3:04
Zapufana občina ne more plačevati svojih obveznosti ? Ali bo župan odgovarjal za to ? Seveda ne!!! Ko pa zapufan gradbinec ne bo mogel plačat svojih obveznosti, ga bo država z norimi obrestmi uničila. Tako je pri nas.
mona lisa 10. 07. 2023 - 9:16
Glavno da je nepotrebna brv čez Dravo. On glavno da je zaprta Koroška in dnevna soba za Arsenovičev hotel. Drugo ni pomembno.
Čunga Lunga 10. 07. 2023 - 15:28
Da bo jasno: takoj po izvolitvi Arsenoviča v prvem mandatu,ga je obiskal sam Golobič. Očitno so bila navodila jasna,žal ni več denarja,pa ne piše se Nje.
Dodaj komentar