Se mestna svetnika Josip Rotar in Tjaša Gojkovič iz Liste kolesarjev in pešcev norčujeta iz turistov, ki pridejo v Maribor?

Slika je simbolna, / Wikipedia

Josip Rotar mestni svetnik iz Liste kolesarjev in pešcev pravi, da turisti ne zgledajo ravno utrujeno na poti do svojega avtobusa na glavno avtobusno postajo. Ta izjava in slika mestne svetnice Tjaše Gojkovič, ki ravno tako prihaja iz Liste kolesarjev in pešcev, kjer se norčuje iz MOM, je pri nekaterih meščanih povzročilo zgražanje. Tudi pri turistični vodnici Blanka Prezelj, ki je obema svetnikoma natočila “čistega vina”.

Zaprepadena nad komentarjem g. Josipa Rotarja 

Kot turistična vodnica, ena od tistih ki promoviramo Slovenijo in še posebej naše mesto, sem res zaprepadena nad komentarjem g. Josipa Rotarja o tem, da turisti ne “zgledajo ravno utrujeno”na poti do svojega avtobusa na glavno avtobusno postajo… in nad izjavo ge. mestne svetnice Tjaše Gojkovič, ki se norčuje iz MOM.” je zapisala turistična vodička Blanka Prezelj.

Oboje je norčevanje iz turistov, ki pridejo na plačani strokovno vodeni dvourni ogled našega mesta in bi po mnenju obeh zgoraj omenjenih lahko polovico tega časa porabili kar za hojo ob prometnih cestah do zgodovinskega mestnega jedra. Oba omenjena namreč kar ad hoc ocenjujeta stanje in nista niti najmanj seznanjena s problematiko ustavljanja turističnih avtobusov, še manj pa s populacijo, ki si prihaja ogledat znamenitosti Maribora, velika večina je starejših (70 plus), nekateri uporabljajo pripomočke pri hoji, nekateri invalidske vozičke. Se iz takih lahko norčujemo, gospod Rotar in ga. Gojkovič?

Veliko slovenskih zdravilišč,.kjer gostje prenočujejo, organizira izlete teh turistov v slovenska mesta in marsikatero od teh je že odpovedalo ogled Maribora prav zaradi neustreznosti mest za varen izstop in vstop turistov v avtobus. Na primer na Partizanski 4-6, kjer vedno parkirajo osebni avtomobili na mestu, določenem za turistične avtobuse, nikoli ni nadzornikov, sploh ne ob vikendih, ko je največ turistov. Vodniki se morajo izpostavljati agresivnim voznikom tam parkiranih osebnih vozil.

“Gospa Gojkovič, naredite še kak posnetek na tem mestu, seveda vas problematika tega mesta ne gane, lažje je obsojati MOM, namesto da bi se osebno potrudili in poiskali ustrezno rešitev, zato ste tudi izvoljeni v mestni svet, ne pa zato, da se norčujete iz lastne institucije, MOM!” je še zapisala Branka Prezelj.

Mestne svetnike smo izvolili zato, da bi probleme mesta reševali, ne pa se iz njih norčevali zaradi nepoznavanja ali zaradi oholosti, je še dodala turistična vodnica za slovenski, nemški in angleški jezik Blanka Prezelj.

Očitno so nekateri mestni svetniki na občini zato, da grejejo svoje stolčke in kimajo županu, v prostem času pa pišejo neumnosti?

Vir: Facebook

MG

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali