Škandal sredi Maribora! Občina se utaplja v dolgovih, župan pa s pomočjo države gradi zasebni hotel

Saša Arsenovič, Gotof je

Saj ni res, pa je. Med tem, ko se občina Maribor utaplja v dolgovih in zaradi varčevanja izpušča razne projekte župan Arsenovič s pomočjo države veselo gradi zasebni hotel.

To se tko dela, če imaš oblast v rokah. Gostincem na Poštni ulici je Arsenovič tudi za 200%  povečal najemnino, po drugi,  strani pa gostinci na Lentu že eno leto životarijo. Očitno pa gre dobro županu, ki kljub veliki krizi veselo gradi in to kar s pomočjo države. Zamislite si samo, kakšen pogrom bi doživel recimo Kangler, če bi bil župan in bi si gradit tak zasebni hotel. Očitno levičarji to znajo?

Pretkani Arsenovič, se je že leta 2017, preden je postal župan, hvalil da je za pičlih 214 tisoč evrov kupil znani mariborski Žički dvor. Gre za srednjeveško stavbo, dvor, ki je bil do konca 14. stoletja last kartuzijanskega samostana iz Žič, lociran tik ob levem bregu Drave. In potem je postal župan. Najprej si je zapri Koroško cesto, in postavil vodomet pred svojo restavracijo, v drugem mandatu pa prenavlja Lent, kjer si širi svoje gostinske prioritete. Saj mu nihče nič ne more. Je pač župan

Kot razkriva Požereport je med prejemniki sredstev na javnem razpisu ministrstva za gospodarstvo, prenavlja Lent turizem in šport za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma, tudi Žički dvor oziroma Galerija Gosposka, d. o. o., podjetje, katerega edini lastnik je Arsenovič, direktorica pa njegova žena Katja Arsenovič. Gre pa za 1 milijon in 800 tisoč evrov nepovratnih (evropskih) sredstev oziroma podarjenega davkoplačevalskega denarja.

Gre za političo potezo, ali za mešetarjenje med stranko SD, Golobom in Arsenovičem? Da poenostavimo. Zasebno podjetje nekega politika na oblasti, torej župana Arsenoviča, bo  neposredno prejelo državni denar za zasebne posle, oziroma gradnjo zasebnega hotela. Tako minister Matjaž Han iz kvote SD, oziroma vlada Roberta Goloba, tako rekoč podarjata proračunski denar mariborskemu županu Arsenoviču, za njegov zasebni hotel.

Gre za prvovrstni škandal mariborskega župana. Tovariši iz pekarne, ki so rušili Kanglerja leta 2014, kje ste sedaj?

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

5 komentarjev

Darinka 2. 09. 2023 - 13:58
Koga so izvolili Mariborčani? Kar naj ga imajo.
boter 2. 09. 2023 - 14:00
Vi pa res nimate pojma, kakšno povezavo ima ženino podjetje z Mariborsko občino. Zakaj to podjetje ne bi smelo dobit pomoči, tako kot vsi drugi? Ste res budale komustične. Kekci komunizma ni več.
Dizzy Spellbound 3. 09. 2023 - 4:21
To je sedaj "reform komunizem"
Dizzy Spellbound 3. 09. 2023 - 4:19
To se tako dela, če imaš oblast v rokah. Gostincem na Poštni ulici je Arsenovič tudi za 200% povečal najemnino, po drugi, strani pa gostinci na Lentu že eno leto životarijo. Tudi na Koroški cesti se zaradi enormne najemnine zapirajo lokali in trgovine. Kmaluo bo Koroška cesta od Glavnega trga pa do tržnice postala cesta duhov ..... Edina živa točka bo ostala pekarna DRAVA ...
Vipavec 5. 09. 2023 - 12:43
Vsaka stvar ima konec pa tudi ta ga bo dobila.
Dodaj komentar