Sodišče pritrdilo v korist Đokovića, a naj bi ga ponovno aretirali?

Novak Đoković, slika Wikipedija

Anthony Kelly, sodnik zveznega avstralskega sodišča, je odločil v korist Novaka Đokovića in za izpustitev prvega igralca sveta odredil 30 minut. A zgodil se je preobrat.

Đokovića ponovno aretirali

Anticepilec Đoković, ki so mu Avstralske oblasti prepovedale vstop v državo, ker ne izpolnjuje pogojev PC, bi mora biti danes izpuščen. A ne bo šlo tako zlahka. Športna in svetovna javnost je na nogah, potem ko je glavni sodnik Anthony Kelly na zveznem sodišču odločil v korist Novaka Đokovića. Zmaga še vseeno ni dokončna, a vse bolj verjetno se zdi, do bo 34-letni Beograjčan lahko zaigral na OP Avstralije in tako napadal še deseto lovoriko na prestižnem turnirju.

A Avstralski zakoni niso balkanski. Tu vlada red. In če se po Srbiji Đoković lahko sprehaja brez maske in okužen, v Avstraliji tega ne more početi. Po avstralskih zakonih je odločitev zveznega ministra nad vsem. Ta namreč lahko razveljavi vsako odločitev. Tudi tisto, ki jo sprejme določena zvezna država. Če Alex Hawke, minister za migracije, odloči, da mora 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam zapustiti državo, jo mora vsakem primeru. Ne glede na to, da je Nole dobil sodno bitko.

Pristojni minister Alex Hawke se je po najnovejših vesteh, očitno vseeno odločil, da razveljavi odločitev sodnika, tako, da naj bi Đoković ostal v pridržanju!

Povezane objave

Po dekletih tudi fantje! Anže Lanišek na drugem mestu v skokih!

Ema Klinec na svetovnem pokalu v Willingenu dosegla odlično 2. mesto

To je posnetek grozljivega padca Timija Zajca. Na srečo je z njim vse vredu!