Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”

Središče ob Dravi, Zajem slike TV Ormož

Saj ni res, pa je. Vlada ponovno potrdila svojo odločitev, da bo v Središču ob Dravi stal azilni dom, kljub temu, da temu močno nasprotujejo občani in občinski sveti treh občin, Središča ob Dravi, Ormoža in Svetega Tomaža.

Kot je potrdil župan občine Središče ob Dravi Toni Jelovica za portal Siol.net, so danes z urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov dobili odgovor na dopis, v katerem so jim poslali sklepe redne seje občinskega sveta ter sklepe skupne izredne seje treh občinskih svetov, v katerih nasprotujejo odločitvi vlade. 

Urad za integracijo migrantov, je bil v odgovoru kratek in jesen, ter dal vedeti, da ne odstopa od svojih stališč. V odgovoru so zgolj poudarili, da je azilni dom začasnega in prehodnega značaja ter da je Slovenija kot članica EU dolžna spoštovati zakonodajo s področja človekovih pravic, je povedal Jelovica.

Občina bo zaradi tega odgovora iskala tudi pravno pot, zato bo danes sprožila upravni spor glede sklepa vlade o vzpostavitvi azilnega doma. Za pripravo in vložitev potrebne dokumentacije so pooblastili odvetniško družbo Matoz. Kot je povedal Jelovica za Siol.net, pričakujejo zadržanje izvedbe sklepa vlade.

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

7 komentarjev

Stanchy 29. 03. 2024 - 8:06
Upam da pridete drugi mesec na proti vladni shod.
Niko Rus 29. 03. 2024 - 13:27
že na začetku sem dejal da je župan utopično in naivno verjel vladi . Saj je v zeeeeelo spravljivem tonu obujal prepričanje da se bodo z vlado dogovorili in podobne neumnosti....Vlada je to neodločnost pravilno ocenila ( in stehtala ) da ni nobene nevarnosti za kak resen upor - in sprejela sklep - da bo postavila azilni dom. Pika. Enako je bil " korajžen " vodja kmetov....in pokleknil pred vlado ter preklical proteste. Rezultata pa seveda ne bo. !
mapu 29. 03. 2024 - 8:25
No, da zdaj vidimo ali so Prekmurci pokončni ljudje ali so "šleve"...
Pan 29. 03. 2024 - 12:59
Prleki. Ne Prekmurci, Prleki
Anton 29. 03. 2024 - 10:06
A mislite, da je matoz bog? Ne, ni.
Pan 29. 03. 2024 - 13:00
Naj ga postavijo. Ko bo končan, pa pride Florjan.
Bojan Tomc 4. 04. 2024 - 2:21
Preprosto - vlada mora sklep dopolniti: z namenom varnosti je nujno ilegalne (torej migrante brez vsake informacije, kdo so, od kod so, kako jim je ime, koliko so stari, njihova nekaznovanost, poklic in izobrazba ter kompetence) migrante opremiti z zapestnicami ter omejitvijo gibanja. Če nimajo dokumentov, je ta ukrep nujen in logičen. Dokler se ne ugotovi njihova upravičenost do azila, nimajo pravic, ki jih uživajo recimo begunci iz Ukrajine.
Dodaj komentar