STA zavrača dogovor z Ukomom. A denar od države bi pa imelI?

STA, slika: twitter

Ukom je objavil sporočilo za javnost, ki zadeva dogajanje z STA oziroma ravnanja direktorja Bojana Veselinovića.

Sprenevedanje UKOM-a že meji na blaznost

Kljub pozivom za podpis nove pogodbe, s katero bi omogočili zakonito financiranje obveznosti, ki jih mora STA opravljati v skladu z Zakonom o STA, direktor Veselinović vztrajno zavrača dogovor z UKOM kot predstavnikom ustanovitelja, hkrati pa UKOM-u še vedno pošilja račune. Kljub opozorilom, da UKOM od 1. januarja 2021 s STA ni več v poslovnem odnosu, je direktor Veselinović račun za domnevno opravljanje javne službe v marcu poslal na UKOM. Zaradi zgoraj navedenih dejstev je UKOM tudi tokrat zavrnil izplačilo za marec. Sprenevedanje UKOM-a ob tem že meji na blaznost.

Ob tem je Ukom tudi presenečen nad propagandnimi sporočili, ki jih na “svoji” spletni strani STA in Twitterju objavlja direktor Veselinović, in sicer, da ne ve, ali bo agencija dočakala svoj 30. rojstni dan. S tovrstnimi sporočili očitno za talce jemlje zaposlene, ki ob teh nenavadnih direktorjevih sporočilih niso ravnodušni oziroma neprizadeti.

Veselinoviču 16.000 evrov nagrade?

V izjavi za javnost je Ukom poudaril, da je še bolj nenavadna odločitev nadzornikov STA, za katere bi pričakovali, da dobro poznajo finančno stanje podjetja. Na seji nadzornega sveta 26. aprila 2021 so se namreč odločili, da skoraj celotni lanskoletni dobiček namenijo za nagrado direktorju STA Bojanu Veselinoviću. Nagrada naj bi znašala dve njegovi osnovni bruto plači. Kakšna je ta plača, direktor Veselinović nikoli ni želel razkriti, tako da lahko iz javno objavljenih podatkov le sklepamo, da ta nagrada znaša približno 13 tisoč –16 tisoč evrov. Takšna odločitev nadzornikov je v poslovnem svetu izjemno nenavadna, še bolj nenavadna pa zato, ker gre za podjetje v stoodstotni državni lasti. Čeprav Veselinović trdi, da se je odpovedal nagradi pa tega ni mogoče preveriti.

Prav tako je nenavaden podatek, da so novinarji v primerjavi z direktorjem prejeli kar 53-krat manjše nagrade za delovno uspešnost. Če to drži, to potrjuje navedbe o izkoriščanju posameznih novinarjev, ki jim direktor domnevno plačuje pet evrov za prispevek, plač redno zaposlenih pa od nastopa svojega položaja leta 2009 ni povečal.

Enim se očitno res dobro godi.

P.M.

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?

1 komentar

sam 29. 04. 2021 - 16:57
Sprenevedanje STA, ne UKOMa!!!
Dodaj komentar