Šušmrjenje pri SD. Fajonova v Bruselj, Brglez pa na čelo stranke in za zunanjega ministra?

stranka SD, Slika: Nova24TV

Ob polnoči se bo iztekel rok za oddajo soglasij h kandidaturam za vodstvene položaje v SD. Da je že dal soglasje h kandidaturi za predsednika stranke, je potrdil župan Ajdovščine in “otrok partije,” Tadej Beočanin.

Za predsednika stranke SD je bilo evidentiranih kar neverjetno -22 kandidatov, za glavnega tajnika 42 in za štiri podpredsedniška mesta pa kar 56. Sicer pa tisti, ki v stranki Nekaj štejejo, ne bodo kandidirali. 

Več članov SD bi si na čelu stranke želelo gospodarskega ministra Matjaža Hana, a je ta že večkrat dejal, da se v tekmo ne bo podal. Prav tako za predsednika ne bo kandidiral minister za kohezijo Aleksander Jevšek. Tudi župan občine Kranj Matjaž Rakovec je članom predsedstva sporočil, da ne bo kandidiral ne za predsednika ne za podpredsednika SD. Ministrica za pravosodje Andreja Katič pa končne odločitve še ni sprejela.

Neuradno je v SD mogoče tudi slišati, da naj bi se h kandidaturi za predsednika stranke nagibal evropski poslanec Milan Brglez. Spomnimo, da je Brglez pred poldrugim letom kandidiral za predsednika države – kot skupni kandidat SD in Gibanja Svoboda je s 15,45 odstotka glasov zasedel tretje mesto.

Da pokoplje stranko je Brglez zagotovo najboljše izbira?

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

2 komentarja

Vipavec 20. 03. 2024 - 0:16
Brgles bo najlepši predsednik najboljši zunanji minister res izbira na nivoju.
zdrava.pamet 20. 03. 2024 - 1:51
za nagrado, ker je uničila stranko, bo delala sramoto v Bruslju in kasirala 20 000 evr.
Dodaj komentar