Vlada nevladnikom ponovno namenila nove milijone.

Robert Golob, parodija, slika: Demokracija

Po tem ko je zaradi podeljevanja milijonov nevladnikom, po neke čudaškem ključu, je odletela  ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki je denar  delila tudi organizacijam, s katerimi je bila družinsko in na druge načine povezana. Pa sedaj nov minister Franc Props, spet podeljuje. A na drugačen način. Piše spletni časopis.

V teh časih, ko je Slovenija dobesedno na kolenih, ko stavkajo zdravniki, tožilci, sodniki, delavci na upravnih enotah, o so na ulicah upokojenci, pa lepo živijo nevladniki. Njim Golobova vlada namenja milijone. Tako so nekateri kolesarji in njihove kolovodje tiho in ne napadajo predsednika vlade, čeprav zganja neumnosti na vsake koraku?

Ministrstvo za javno upravo, pod novim vodstvom ministra  Franca Propsa  je namreč objavilo, da je razdelilo 6,3 milijone evrov nevladnim organizacijam “za krepitev prepoznavnosti in kakovosti regionalnih stičišč oziroma mrež na njihovem področju delovanja, s tem pa tudi informiranost, organizacijski razvoj ter usposobljenost za zagovorništvo in trajnostno krepitev nevladnih organizacij”.

Največ denarja, kar celi milijonček bo recimo dobil Zavod za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij. In kaj tam delajo? Oblikujejo podporno okolje za delovanje nevladnih organizacij in skrbijo razvoj projektov oziroma pomoč pri razvoju le-teh. No, polovico manj, bo recimo prejel zavod Nefiks, Inštitut za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja. Pa recimo zavod Tri, ki bo prejel skoraj 390 tisoč evrov, to je zavod za trajnostne skupnostne prakse… Pa karkoli že to pomeni.

V naši deželi je še kako lepo biti nevladnik! Za upokojence denimo, pa denarja ni?

 

 

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

3 komentarji

mona lisa 6. 02. 2024 - 2:26
Vse te nevladne organizacije so leglo brezdelnežev, lenuhov in parazitov.
plavi-mil 6. 02. 2024 - 10:54
Prasci !!!!!!!!!
Oliva 6. 02. 2024 - 11:20
Saj so tudi ves denar, ki je bil zbran od nas za poplavljence zagonili za te prasice iz NVO, ko bi vsaj dali gasilcem. Nevladne organizacije se množijo kot podgane, zdaj jih ni več 27 tisoč, zdaj jih je že okrog 40 tisoč, ker so zavohale kje se da dobro služit za nic dela.
Dodaj komentar