Vlada sprejela vrsto maščevalnih ukrepov? Med njimi ukinitev urada za Demografijo.

Slovenke in Slovenci moramo poskrbeti za lasten rod. Kar ne pomeni, da zavračamo tujce, ki se priselijo k nam, tu delajo, spoštujejo naše zakone in občo kulturo, imajo otroke. A Slovenstvo, to je tista vrlina, katera nam je dana, da jo negujemo, spoštujemo in ohranjamo.

V drugem poglavju Komunističnega manifesta Marxa in Engelsa lahko preberemo: »Komunistom še očitajo željo po odpravi držav in narodnosti. Delavci nimajo države. Ne moremo jim vzeti tistega, česar nimajo. Ker mora proletariat najprej pridobiti politično prevlado, se mora povzpeti v vodilni razred naroda, se mora konstituirati kot narod, je doslej sam naroden, čeprav ne v buržoaznem pomenu besede. Nacionalne razlike in nasprotja med narodi zaradi razvoja buržoazije, svobode trgovine, svetovnega trga, enotnosti v načinu proizvodnje in temu ustreznih življenjskih razmerah vsak dan bolj izginjajo.«

In prav po tej poti gre slovenski narod. In vlada pod vodstvom Roberta Goloba prav ta narod pelje v izumrtje? Pretekli teden je državni zbor sprejel serijo maščevalnih zakonov, kot jih je duhovito poimenoval avtor zapisov na socialnih omrežjih. Med drugim sodi k temu tudi odločitev o neizvajanju v mandatu 2020 – 2022 sprejetega zakona o dolgotrajni oskrbi ter ukinitev vladnega urada za demografijo.

Glede ukinitve urada za demografijo je svoje povedal tudi poslanec SDS  Dejan Kaloh na tiskovni konferenci: “Vlada R.Goloba in poslanci iz Gibanja svoboda , ki podpirajo ta pogrom nad Mariborom ravnajo anti-mariborsko in anti-slovensko. Vladajoči so naredili ve  nedržavotvorni potezi ukinjajo urad za demografijo in odmikajo izvajanje Zakona o dolgotrajni oskrbi.”

Urad za demografijo je bil tisto sidrišče za obstoj slovenstva, ki je strateško, celostno in vztrajno naslavljal velike demografske izzive. Naravni prirast je v Sloveniji negativen, zdaj pa Golobovi ukinjajo to izjemno pomembno institucijo za našo prihodnost, je še zapisal Dejan Kaloh.

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

1 komentar

Nata 18. 07. 2022 - 7:24
Ko sonarodnjak žaga vejo, na kateri tudi sam sedi, se pa res lahko vprašamo, kako to poimenovati?? Maščevanje?? Ali kraja? To zadnje mislim, da je primeren izraz. Bodo starejšim vzeli, da bodo NVO lahko dali??
Dodaj komentar