Zahovič ostaja športni direktor NK Maribor

Zlatko Zahovič, slika facebook

Slovenski nogometni prvoligaš NK Maribor bo tudi v prihodnje deloval tako kot doslej. Tako je danes na novinarski konferenci v Mariboru pojasnil predsednik kluba Drago Cotar, saj bodo v nogometnem klubu delo tudi v prihodnje nadaljevali s športnim direktorjem slovenskih podprvakov Zlatkom Zahovičem.

Zahovič je po koncu sezone 2017/2018 dejal, da končuje delo v mariborskem klubu, kjer naj ne bi bil več zadovoljen. Odstopne izjave uradno sicer ni napisal. Danes pa je dejal, da je zelo zadovoljen s pogovorom tako s predsednikom kluba kot ostalimi v njem. In ostaja, kar je skupna odločitev vseh.

Zahovič je dejal, da je NK Maribor velik klub, športni cilji pa so vedno enaki. To je priti čim dlje v Evropi in v Maribor vrniti tisto, “kar je naše”.

Zahovič, ki ga je Nogometna zveza Slovenije do septembra suspendirala zaradi besednega obračunavanja z novinarjem Ekipe SN Dejanom Mitrovićem, je še dejal, da to na njegovo delo ne vpliva. V mariborski klub je kot funkcionar prišel avgusta 2007 in od takrat pomagal k osvojitvi sedmih državnih naslovov, štirih pokalnih in štirih superpokalnih lovorik. Klub je bil pod njegovim vodstvom uspešen tudi v Evropi, kjer je igral v ligi prvakov, trikrat v skupinskem delu evropske lige, enkrat pa tudi v izločilnih bojih tega tekmovanja.

Mariborčani so medtem že krepko zakorakali v priprave na novo sezono, v sredo bodo dobili tekmeca v kvalifikacijah za evropsko ligo, tako kot tudi Domžale in velenjski Rudar, medtem ko bo prvak Olimpija nasprotnika dobil že jutri, v torek.

M. B.


Povezane objave

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Znana je huda kazen, nogometnemu klubu Maribor!

BEDASTO! Franci Kek sredi košarkarske tekme vdrl na igrišče in se ulegel na tla!