Zaposleni v UKC Maribor morajo vrniti covidne dodatke

Slika: UKC Maribor

Saj ni res, pa je! Inšpekcijski nadzor v UKC Maribor je ugotovil, da so zaposleni kar tri mesece prejemali covidni dodatek neupravičeno.

Neupravičeno izplačani dodatki v UKC Maribor

Inšpekcijski nadzor ministrstva za javno upravo je med pregledom upravičenosti podanih evidentiranih ur na covid deloviščih, v sivih in rdečih conah ugotovil, da so bili nekateri covidni dodatki izplačani neupravičeno. Nadzor je na podlagi proučitve epidemiološke situacije in števila obravnav na posameznih deloviščih in oddelkih pokazal, da so zaposleni v sivi coni UKC Maribor od 1. julija do 30. septembra neupravičeno prejemali dodatek v višini 30 odstotkov. Pišejo Slovenske novice.

Revizijska komisija je preverila upravičenost evidentiranih in že izplačanih ur izključno v sivih conah (SC) za obdobje od 1. 7. do 30. 9. 2021. »Na osnovi preučitve epidemiološke situacije, narave dela  in števila obravnav COVID pacientov na posameznih deloviščih in oddelkih je bilo ugotovljeno, da so bile določene evidentirane ure v sivih conah v tem obdobju neupravičeno izplačane.

Izdali so 332 dogovorov o nepriznavanju ur v sivih conah. Povprečen znesek vračila je 80,33 evra bruto, najvišji znesek vračila je 462,64 evra, najmanjši znesek pa 0,79 evra. Preveč izplačani znesek bodo obračunali pri plači v največ petih obrokih, ki si ga lahko zaposleni izberejo sami, a ne sme biti manjši od 15 evrov bruto.

 

 

Povezane objave

Zaradi blamaže na RTV, sprožena notranja preiskava

Panika sredi Ljubljane. Veter ruval drevesa. V Kranju odnesel streho #video

Škandal, ki že močno odmeva! “Putinova” Ana Netrebko bo nastopila v Ljubljani!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več