Zavajajoče oglaševanje prehranskega dopolnila CANNABIS OIL

Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na zavajajoče oglaševanje prehranskega dopolnila Cannabis oil (konopljino olje v mehkih kapsulah) in odsvetuje nakup izdelka na spodnjih spletnih straneh.

Zdravstveni inšpektorat RS je na podlagi prijave obravnaval oglaševanje in prodajo prehranskega dopolnila Cannabis oil na spletni strani:

http://si.cannaprostnd.com/?TID=5ECE6F7F005B7A36F4019C20&host=tokilb.com&c=si

Izdelek se je potrošnikom ponujal tudi preko elektronske pošte.

Izdelek se oglašuje in trži tudi na spletni strani: http://si1.cannaprostnd.com/?TID=5ECE6F7F005B7A36F4019C20&host=tokilb.com&c=si

Na spletni strani ni navedenih vseh obveznih informacij, hkrati pa so navedene nedovoljene zdravstvene trditve ter izmišljene izpovedi strokovnjakov in ljudi, ki naj bi jim izdelek koristil (na spletnih straneh v drugih jezikih so navedene enake fotografije strokovnjakov in kupcev vendar je navedba njihovih imen različna).

http://hr.cannaprostnd.com/?TID=5ECE6F7F005B7A36F4019C20&host=tokilb.com&c=si

http://de.cannaprostnd.com/?TID=5ECE6F7F005B7A36F4019C20&host=tokilb.com&c=si

Glede na to, da je ponudnik izdelka podjetje BERNADATTE LTD iz Paname, spletna stan registrirana na Bahamih, gostuje pa na strežniku v Braziliji, Zdravstveni inšpektorat RS inšpekcijskega nadzora ne more izvesti. Ponovno bi radi opozorili, naj potrošniki pred nakupom preko spleta preverijo informacije o ponudniku v spletni prodajalni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?