Afera falkon. Urško Klakočar Zupančič ujeli na laži?

fotomontaža, slika Nova24TV

Očitno Golobovi še vedno plešejo. Še posebej tista dama, ki rada maha ljudem in se vrti pred častno četo Slovenske vojske, Urška Klakočar Zupančič.

 Nedorasla funkciji, ki jo opravlja, se je Urška Klakočar Zupančič, na novega leta dan odpravila na Dunaj, na tradicionalni novoletni  koncert filharmonikov. Kot nekakšna princesa se je z avtomobilom pripeljala le do Brnika in se tam usedla v zanjo pripravljeno vladno letalo falkon, ter se odpeljala naravnost na Dunaj. Za pot pa porabila dobre pol ure. Je pa zato porabila veliko več davkoplačevalskega denarja, kot če bi se na pot odpravila, kot vsak normalen človek. Z avtomobilom.

Mogoče bi Klakočar-Zupančičevi še spregledali ta spodrsljaj, saj še vedno pleše v svoji slavi, obdana z reflektorji, če nebi ravno ona, dajala nasvete podjetniku Jocu Pečečniku, naj začne razmišljati manj kapitalistično. No še manj, pa so kapitalistični odgovori predsednice državnega zbora, zakaj je na Dunaj potovala z letalom in mogoče ne z avtomobilom. Pravi, da ni šlo za obisk koncerta pač pa bilateralni obisk. In da je bilo vse zakonito. Torej je bil koncert, ki je trajal od 11.15 do 14. ure, le manjši postanek, večjega obiska? Po tem naj bi sledili  štiriurni bilateralni pogovori glede perečih zadev,” je dejala Klakočarjeva.

Poglejmo dejstva! Falcon je pristal na Dunaju ob 10:41 – koncert se je začel ob 11:15, kar pomeni, da pred koncertom ni bilo mogoče sestankovati, koncert se je končal ob 13:50 – letalo iz Dunaja poletelo ob 16.59 (tracking falcona) – treba pa je vmes najprej priti iz dvorane Musikverein (1. dunajski okraj) in se potem še pripeljati do letališča Schwechat (19,5km) – in tudi, če je bil za prevoz čas 0, po koncertu, do poleta proti Ljubljani, v 3 urah in 17 minutah tudi teoretično ni mogoče opraviti 4-urnega sestanka, ki bi mu lahko rekli državniško srečanje. Kar očitno pomeni, da Urška Klakočar Zupančič o “državniškem obisku” ter 4. ure dolgem “bilateralnem srečanju”  preprosto laže?

In če se Urška Klakočar Zupančič sprašuje, če bi bilo boljše, da bi na Dunaj odšla s kočijo, naj si za zgled vzame Avstrijskega predsednika Alexandera Van der Bellena, ki je na svojem Instagram profilu objavil fotografijo , na kateri se v službo opravlja kar z javnim prevozom. Pa verjetno tudi ne maha vsem po vrsti.

 

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!