Branko Djurič – Djuro v polomljeni slovenščini vabi otroke k pouku “bosanščine”

Branko Djurić Đuro, zajem slike, youtbe

Saj ni res pa je. Igralec Branko Djurić- Djuro, ki se trudi biti humorist (kot bi imel Šarčev sindrom), se po dolgih letih bivanja v Sloveniji še vedno ni naučil slovenskega jezika. Pri tem mu očitno ni v pomoč niti žena (anticepilka) Tanja Ribič.

Branko Djurić – Djuro, je sicer posnel krajši video, v precej polomljeni slovenščini, kjer razlaga, da se je v trinajstih osnovnih šolah po Sloveniji možno vpisati v dodatni pouk, predmeta “bosanščine”. Kot pravi Djurić: “Bosanščćina mora gret svima od rok!”

Glede na izkušnje in dolga leta bivanja v Sloveniji, bi se moral Djurić, če je že neki igralec, naučiti vsaj jezika države, kjer prebiva. In mogoče mu nebi škodilo, da bi ON obiskal kakšen dodatni pouk. Slovenščine seveda.

Seveda pa so se Djurićevi “spakedranki” (kot bi lahko dejali njegovi polomljeni slovenščini), nekateri odzvali tudi preko družbenih omrežij:

 

Povezane objave

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko

Neznanje zemljepisa. V oddaji “Delovna akcija” na POP TV, so kraj Pišece preselili kar na Dolenjsko.

7 komentarjev

mona lisa 29. 09. 2022 - 4:01
Naj se ta debil nauči slovenščine drugače pa ga zbrcat v Bosno.
BOBUBOB 29. 09. 2022 - 4:12
Le zakaj bi se še učil? Tu mu gre zelo zelo dobro že s tem, kar zna....očitno ga Slovenci vseeno cenijo, vsaj nekateri, tisti vplivnejši....
Alllll 30. 09. 2022 - 7:07
Hallo Slowenischen, ljubomorni papci za tastaturah, kompleksaši "oni od dol se nočejo naučit naš jezik grrr" :) bosanci smo najboljša raja, če ne kužite đura - razgulite bolan. Ima nas hvala Bogu dovolj v SLO, Srbov Hrvatov Bosancov in ostalih da uživamo na Brankove fore, vi pa nadaljujte z veselicami (vsaka pesem ista). Lp, Banjaluka v Ljubljani. Đuro samo rokaj dalje
ja bb 6. 10. 2022 - 16:54
No no, Mal kulture in spoštovanja pokaž prjatu... Verjamem da si čist ponosen na svoje korenine in prav je tako, ampak tudi mi smo,... Če si pa tolk užival na Balkanu, pa pok pok, pa nazaj, boš tam 'zaradio za život'.. Tam je med in mleko, kjer so tvoje korenine, tko da... Pa, pa Čemu si sploh pršu smetit sem, če ti ni všeč??
cploger 30. 09. 2022 - 13:24
Basanc basanski. Razbasat v basni, da bo podoben žlahti iz basni.
Jože Gregorinčič 3. 10. 2022 - 12:42
Tako je to. Pri nas je vse dovoljeno.Zato izginjamo, ker si dovolimo, da nas zalijo na vsakem koraku.
bb 4. 10. 2022 - 3:08
Maribor mesto kulture.. Ojej.. Od Mariborskega spletnega portala bi tako pričakoval vsaj splošni nivo razgledanosti in kulturne strpnosti. Kot pravoverni štajerc pa moram tole izpostaviti. Ne razumem pisur, ki iščejo negativne stvari in modrujejo s kvazi kulturo, sami pa niso pismeni. Zame je Đuro velik umetnik in pozitivna oseba. Vsa čast takim ljudem, ki nam zrcalijo dogajanja v naši družbi in dajo misliti. Zaradi takih je naš svet lepši in bogatejši. Ne razumem ozkih kritik glede jezika. Če kdo, ima umetnik pravico biti umetnik. Za portal pa.. Preberite svoj tekst, da "nebo" imel napak. In lepo je, če se avtor objavi z imenom in priimkom.
Dodaj komentar