Golobovanje? Bo iz zakulisja notranje zadeve vodil kar Damir Črnčec?

zajem slike, twitter

Golobova izbira za novega notranjega ministra bo nekdanji notranji minister Boštjan Poklukar. Njega se spominjamo še iz časa vlade Marjana Šarca, ko naj bi vse vajeti iz ozadja pletel še Damir Črnčec.

In zgodovina se ponavlja. Tokrat v Golobovi obliki. Poklukar je bil takrat  LMŠ, danes je član Svobode Roberta Goloba. Seveda ni prestopil iz ene v drugo politično stranko. Njegovo današnje članstvo v Golobovi Svobodi je rezultat »prodaje« LMŠ, ki jo je »lastnik« Marjan Šarec, po tem, ko so njega in njegovo LMŠ volivci na volitvah 2022 poslali na smetišče zgodovine, »prodal« Golobu. »Prodaja« LMŠ Golobu pa ni bila čisto pod ceno. Šarec je zase iztržil ministrski položaj, sedaj pa bo v podobi Poklukarja dobil še eno ministrstvo. Oba, obrambno in notranje, pa sta državotvorni ministrstvi, kar tudi veliko šteje. tudi zato, ker se tu okoli na veliko motovili tudi Damir Črnčec, ki kot zvesti “psiček” sledi gospodarju Šarcu?

Kot ugotavlja portal Spletni časopis,  izbor Boštjana Poklukarja za Goloba ni enostavna odločitev. Je pa v danih okoliščinah pričakovana. Z no pa Golob sproža vsaj tri probleme. Prvi problem je nezadovoljstvo koalicijskih partnerjev, tako Levice kot SD, čeprav uradno tega ne razglašajo preveč na glas. Drugi problem je nezadovoljstvo nekaterih nevladnih organizacij, od katerih pa je Golob še kako odvisen. Tretji problem pa je Damir Črnčec. Formalno nepomembna politična figura, ki bi bil že zdavnaj na smetišču politične zgodovine, če nebi Šarec stranko prodal Golobu. Realnost na obrambnem ministrstvu pa vemo kakšna je. Že ptički (beri golobi) na strehah čivkajo, da verjetno že od vsega začetka Črnčec vodi obrambno ministrstvo in ne Šarec? Taka situacija pa je tempirana bomba za Roberta Goloba, ki se tega morda sploh ne zaveda.

Tokrat oba policijska sindikata zlizana z levo politiko nič ne protestirata?

Povezane objave

Si bo Slovenija oddahnila? Nika Kovač se za nekaj časa umika v osamo?

Baje se resno išče novi Golob!

Slovensko podjetje za svoje zaposlene nudi tečaj srbohrvaščine, zaradi lažjega sporazumevanja?

1 komentar

mona lisa 9. 02. 2023 - 2:43
Rabote po ptičje. Ko misliš da nižje ne gre vidiš da pade vse še nižje. Zdaj smo že pri peklu.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več