IZREDNA NOVICA! Državni svet podprl pobudo za ustanovitev preiskovalne komisije glede Gen-I

Robert Golob, slika fotomontaža

In vendar se premika. Državni svet je končno podprl pobudo za ustanovitev preiskovalne komisije glede Gen-I in Star Solar, najbolj glasni nasprotniki pa so najbolj zagrizeni levičarji Školč, Štrukelj in sindikalistka in Jerkičeva.

Najbolj zagrizeni levičarji propadli politik Jožef Školč, Kučanov nesojeni zet Branimir Štrukelj in sindikalistka, ki je bila proti višanju plač Lidija Jerkič so bili najbolj glasni nasprotniki ustanovitve preiskovalne komisiji glede Golobovega Gen-i in Golobovega Star Solarja.

Na tajnem glasovanju je predlog zahteve za odreditev preiskave podprlo 19 državnih svetnikov, 15 jih je bilo proti.

Pobudo za odreditev parlamentarne preiskave je podal državni svetnik iz vrst SDS Andrej Poglajen, uradno pa je predlog vložila interesna skupina lokalnih interesov. Namen parlamentarne preiskave je med drugim pojasniti in razjasniti vsa dejstva in okoliščine ter oceniti dejansko stanje domnevnega finančnega izčrpavanja podjetja Gen-I in nezakonitega financiranja volilne kampanje stranke Gibanje Svoboda za državnozborske volitve leta 2022, izhaja iz zahteve za odreditev parlamentarne preiskave.

Preiskava je tako v javnem interesu tudi zaradi številnih informacij o domnevnem spornem financiranju predvolilne kampanje stranke Gibanje Svoboda in sumov o spornih poslovnih dejavnosti podjetja Gen-I, ki so se pred državnozborskimi volitvami leta 2022 širile v nekaterih medijih.

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

1 komentar

Vipavec 20. 03. 2024 - 23:59
Odlično samo prepozno Slovenija je že na pol povožena.
Dodaj komentar