Poglejte kaj je doletelo žensko, ki ni glasovala za Putina!

Ruske volitve, slika je simbolna

Tako si v Rusiji predstavljajo demokracijo. Če ne glasuješ za vladajoče te čaka kazen. To se je zgodilo ženski, ki ni glasovala za Putina in še več, bila je proti vojni.

Rusko sodišče v Sankt Peterburgu je  obsodilo žensko na osem dni zapora, ker je med predsedniškimi volitvami prejšnji teden na glasovnico zapisala “ne vojni”. Volitve, na katerih je znova slavil ruski predsednik Vladimir Putin, so zaznamovali številni incidenti na voliščih po vsej državi.

Sodišče je Aleksandro Čirjatjevo obsodilo na osem dni zapora in plačilo globe v višini 40.000 rubljev (400 evrov) zaradi huliganstva in diskreditiranja ruskih oboroženih sil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. “Čirjatjeva je vzela glasovnico in z rdečim pisalom na hrbtno stran glasovnice napisala ‘ne vojni’, preden jo je vrgla v volilno skrinjico,” je sporočilo sodišče.

Na volitvah, ki so potekale od petka do nedelje, je sicer prepričljivo zmagal Putin, ki si je tako zagotovil še peti predsedniški mandat. So pa volitve zaznamovali tudi incidenti in protestne akcije po vseh državi. 

Povezane objave

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko

Neznanje zemljepisa. V oddaji “Delovna akcija” na POP TV, so kraj Pišece preselili kar na Dolenjsko.

1 komentar

Dado 21. 03. 2024 - 4:25
Tako kot pri vašem vladarju. Saj veste, tisti, ki niso podpisali pripadnosti SDS....
Dodaj komentar