Kateri so poraženci lokalnih volitev? Urška Klakočar Zupančič ne bo mestna svetnica.

Stranki Gibanja svoboda se ni izšlo. V bistvu so poraženci lokalnih volitev. Če nebi bilo male Osilnice, pa bi ostali še rez županov. 

Se bo Robert Golob spet razburjal in dejal: “Ne bomo dovolili?” Njegova stranka je namreč velika poraženka lokalnih volitev. Oziroma prava sramota. Od 51-ih kandidatov za župana so dobili le enega. Pa še tega v mali občini Osilnica, kjer postaneš župan že s 100 glasovi. Še največja poraženka pa je bila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je dobila le en preferenčni glas. Poleg tega pa ni postala svetnica MOL.

V Mariboru se je pod nosom obrisal kandidat Svobode Vojko Flis, kateri na čelu direktorja UKC Maribor imel na vesti precej afer. Prav tako je velika poraženka volitev tudi nekdanja poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik,  ki je kot kandidatka za županjo dosegla le 3,5% glasov. Še večji poraženec od nje pa je Boštjan Klun iz stranke SD, ki je dobil le 2% glasov.

V Novi Gorici ni šlo tako gladko, kot so si obetali v Gibanju Svoboda. Med njihovim kandidatom Samom Turelom in aktualnim županom Klemnom Miklavčičem bodo volivci izbirali še enkrat. V Kranju je Zoran Stevanović iz stranke Resnica precej presegel doseg, ki so mu ga napovedovale ankete, a kljub temu se ni uvrstil v drugi krog. Z aktualnim županom Matjažem Rakovcem (SD) se bo v drugem krogu pomeril SDS-ov Ivo Bajc.

Ilirski Bistrici bosta v drugem krogu znani župan Emil Rojc in Gregor Kovačič. Zanimivo je tudi to, da je v Ilirski Bistrici SD velika poraženka, saj je pred štirimi leti imela stranka poseben primat. Po tem ko je Emil Rojc, stranko zapustil, Socialnih demokratov ni nikjer več. Niti svetnikov nimajo.

Velik poraženec volitev je tudi dosedanji župan Đenio Zadković. Volivci so namreč odslovili aktualnega župana in v drugi krog poslali znanega zametnika afer Gašparja Gašpar-Mišiča in Andreja Koreniko.

 

Povezane objave

Intervju s predsednico SDM, Simono Purkat! “Mladim je bilo obljubljenih 30.000 stanovanj?”

Jelinčič nad vlado, zaradi zakona, o pravicah pripadnikov SFRJ: “Kva je levičarski ritolizniki?”

Tudi v Brežicah vznemirjeni zaradi novega migrantskega centra.

1 komentar

radames 21. 11. 2022 - 4:26
V Ljubljani so zelo hudi poraženci županskih volitev Ljubljančani. Posebno tisti, ki so volili nekega Srba. Ti volilci sploh ne poznajo in ne priznavajo evropske (zahodne) civilizacije.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več