Ko se glasbeniki tožijo med sabo. Lastniki blagovne znamke Pop design tožijo Mirna Rudana?

stara skupina POP DESGN, slika facebook

Pop desin je znana slovenska glasbena skupina, ki še vedno vztraja na slovenski glasbeni sceni. A kaj, ko se pojavljata kar dve skupini s podobnim imenom.

V zadnjih letih se je v skupini Pop design zamenjalo več pevcev, prav tako so med člani vznikali spori zaradi imena skupine in podobno. Nekdanji pevec skupine Miran Rudan, naj bi prav ime Design izrabljal v svoje glasbene namena, saj se njegova skupina menuje Miran Rudan inDESIGN.

Martin Erjavec, ki je skupaj s kitaristom Janijem Marinškom pravi lastnik blagovne znamke in imena Pop Design ter lastnik besede Design v glasbene namene, so se za opozorilo odločili, saj nekdanji pevec skupine Miran Rudan s tem, ko oglašuje svoje nastope s polovico imena Pop Design, zavedno zavaja tako občinstvo kot tudi organizatorje. “V zadnjem obdobju smo prejeli veliko klicev oboževalcev, ki so obiskali koncert izvajalca Miran Rudan inDESIGN, misleč, da je Rudan ponovno pevec skupine Pop Design, in so dejansko pričakovali nastop naše skupine,” pravi Martin Erjavec za Slovenske novice.

skupina Miran Rudan inDESIGN

“Pop Design je v svoji bogati karieri zamenjal šest pevcev in razen Rudanu ni nikomur prišlo na misel, da bi kot samostojni izvajalec prevzel zgodbo Pop Designa in zraven svojega imena priključil še polovico imena skupine, ki jo je zapustil,” še pove Erjavec. 

Skupina POP DESIGN v sedanji zasedbi

Zanimivo bo videti, kako se bo rešil tak spor in ali res ena kaka beseda, kot je DESGN, lahko imetniku licence povzroči toliko škode?

Povezane objave

Razpis – Festival pod Pohorjem 2024

Fehtarji pri Luki Dončiću v Ameriki. Samo zanj so priredili znano slovensko pesem (video)

Priznani glasbenik Franc Mihelič premagal raka. Zahvaljuje se zdravnikom!

1 komentar

Gorvel 8. 07. 2023 - 13:18
Je pač malo boj samovšečen od drugih. Sicer pa ima tudi dosti več glas. kvalitete od drugih kolegov.
Dodaj komentar