Kot v kakšnem filmu! Kako je M.Z. odtujil avtomobile v Sloveniji in Bosni. A je še vedno na prostosti.

Odtujeni BMW

Nadaljujemo zgodbo o odtujenih avtomobilih, kjer so se zadeve odvijale, kot v kakšnem filmu. Za naš spletni portal e-maribor.si, je zgodbo predstavil Damjan Kozel, lastnik odtujenega avtomobila BMW 520.

Nič hudega sluteči lastnik Damjan Kozel, iz Kidričevega, lastnik prestižnega avtomobila BMW ima v lasti kar nekaj prestižnih in dragih avtomobilov, katere izposoja zainteresiranim osebam. Tako si je avto v torek 23. januarja, prišel izposoditi tudi M.Z. iz Kopra. Čeprav mu je bil sprva ponujen drugi avto, je vztrajal da želi prav BMW 520 2020. Si je pa omenjeni M.Z. že prej sposodil avto v tudi Kopru, kjer je na podoben način odtujil tudi Mercedes c200 2018.

A vrnimo se na začetek, k odtujenemu BMW-ju. Na začetku je bilo vse lepo in prav. Tudi sledilna naprava je BMW naslednji dan zaznala na Hrvaškem, kjer je bila dogovorjena pod izposojevalca, a potem se je za njim,  izgubila vsaka sled. Nedosegljiva je bila tudi sledila naprava. V petek, ko bi M.Z. avtomobil BMW moral vrniti, pa se je izgubila tudi sled za njegovim telefonom, saj številka ni bila več dosegljiva. Kljub neštetim klicem in številnim SMS sporočilom telefon, omenjenega M.Z. niso mogli več preklicati.

Med tem je ista oseba, s pomočniki seveda odtujila na podoben način tudi avtomobila v Bosni in Hercegovini v kraju Brčko in sicer vBMW116d in Audi a4. Vsi avtomobili naj bi se že nahajali v državi Srbiji, v bližini Šabca, kamor so bili prepeljani preko kraja Zvornik v državi Bosna in Hercegovina. To je, po vztrajnem poizvedovanju uspel izvedeti tudi oškodovani lastnik Kozel.

Po objavi našega članka, pa so tako včeraj nič hudo slutečega “izposojevalca” avtomobila M.Z. zasledili kar pri nas, na slovenski obali, kako se sprehaja ob morju. Kasneje se je tako nepridipravi tudi sam javil na eni izmed Koprskih policijskih postaj in podal samoprijavo kaznivega dejanja. Policisti pa so ga po zaslišanju izpustili na prostost. S primerom naj bi se sedaj ukvarjali tudi kriminalisti. Kje pa se trenutno nahaja M.Z. pa je težko reči.

Še bolj pa je zanimivo dejstvo, da čeprav je avtomobil zavarovan proti kraji, v tem primeru, pravno formalno, ne gre za krajo, ampak za odtujitev vozila, kar pa ne krije nobena zavarovalnica?

Zgodba nima srečnega konca, a oškodovani Damjan Kozel, pravi  da bo vztrajal do konca, dokler ne bo ugasnilo še zadnje upanje za njegov odtujeni BMW. Kot je zapisal na družbene omrežju Facebook: “Dokler se ne ve kje so avti, odnehali ne bomo!”

 

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

1 komentar

Matjaz Mraz (Mrazi) 31. 01. 2024 - 11:43
Nič mu ne morejo. Dokler se ne bo zmotil in ga odtujila napačnemu!
Dodaj komentar