Lojze Peterle, trenutni vladi nalil čistega vina #video

foto: STA

Gost nedeljskega Intervjuja je bil predsednik prve demokratične slovenske vlade Lojze Peterle. V intervjuju je povedal kar nekaj pikrih na račun sedanje vlade Roberta Goloba.

Peterle je dejal, da je zdajšnja vladna koalicija mačehovska do tega dela slovenske zgodovine, kar po njegovem izvira iz dejstva, da slovenske pomladi in osamosvojitve niso vodili komunisti, ampak DEMOS. Peterleta skrbijo težnje po prevladi ene politične opcije na vseh področjih, kar spominja na enoumje, iz katerega smo izšli.

Peterle je dejal, da se odmikamo od vključevalne in spoštljive kulture, ki je bila v naši deželi že močnejša. Pri nas je sedaj  glavna ideja ta, da se tiste, ki niso naši spravi stran.

Za konec pa je Lojze Peterle ošvrknil še tiste, ki govorijo, kako lepo je bilo v komunizmu.

vir RTV SLO

 

 

 

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

1 komentar

radames 31. 10. 2022 - 5:14
Peterle, najuspešnejši predsednik vlade in njegova vlada najuspešnejša vlada! Tega ne more ponoviti nobena vlada več! Namreč, Peterletova vlada je postavila na politični zemljevid sveta novo državo - Republiko Slovenijo. "Temne" (leve) sile pa hočejo ta uspeh izničiti. To jim nikdar ne bo uspelo, saj je jasno dokumentirano, katera vlada je postavila novo državo. Srečno Slovenija!
Dodaj komentar