Miklavževo politično omizje s portalom e-maribor.si in televizijo RTS!

Uredništvo našega portala se je ob zaključku letošnjega leta odločilo, da skupaj z mariborsko televizijo RTV izvede zanimivo politično omizje.

Evropska poslanka Romana Tomc, predsednik društva 1. oktober Pavel Rupar, uspešen gospodarstvenik iz Hoč Branko Vračko in podpredsednik SDM Timotej Rauter, bodo gostje omizja, ki ga bomo skupaj z mariborsko televizijo RTS izpeljali v uredništvu portala e-maribor.si. Za voditeljico smo v ta namen izbrali mlado in nadebudno komentatorko političnih dogajanj Zalo Klopčič, ki jo poznamo iz podcasta “Na tekočem”.

Omizje bomo neposredno prenašali tudi na našem portalu e-maribor.si, omizje pa bo predvajala v svojem programu tudi televizija RTS Maribor in ostale lokalne televizije.

Romana Tomc je ekonomistka in političarka. Več let je delovala na področju gospodarstva in financ, kasneje pa vstopila v politiko. Bila je državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Republike Slovenije in kasneje poslanka stranke SDS v Državnem zboru Republike Slovenije. Leta 2014 je bila na listi Slovenske demokratske stranke izvoljena za poslanko v Evropskem parlamentu, kjer še danes zastopa barve ELS.

Pavel Rupar se je s politiko se je začel dejavno ukvarjati leta 1994 in bil tega leta tudi izvoljen za župana Občine Tržič. Od leta 1996 je bil poslanec SDS. Proti njemu je bilo sproženih veliko političnih konstruktov,  oktobra 2012 pa mu je sodišče prisodilo tudi zaporno kazen. Kasneje se je izkazalo, da je bil v zaporu po nedolžnem. Danes je Rupar predsednik društva 1. oktober in organizator vseslovenskih shodov upokojencev.

Branko Vračko je poznan, kot zelo uspešen gospodarstvenik. Je lastnik podjetja Mibra Hoče, ki se lahko pohvali z enim najbolj prepoznavnih podjetij. Podjetje Mibra, d. o. o., sta ustanovila Milena in Branko Vračko davnega leta 1992. Ukvarjajo se z veleprodajo in maloprodajo nerjavnih materialov ter aluminija. Zagotovo je Vračko sogovornik, ki ve kakšne so potrebe gospodarstva v Sloveniji.

Tim Rauter je eden redkih mladih politikov, ki je politiko vzel, kot za svojo dušo in srce. Z SDM-om, katerega podpredsednik je, veliko svojih aktivnosti namenja aktivnosti mladih, predvsem pa mu domoljubje in slovenska zgodovina in kultura nista tuji. Zagotovo je mlad pristop in razmišljanje mladega politika še kako pomembno v današnjem času.


Na portalu e-maribor.si smo izredno veseli, da bomo lahko sodelovali skupaj s televizijo RTS Maribor pri omizju, kateri zagotovo ne bo zadnji. V letu 2024, ko bodo tudi Evropske volitve, bomo organizirali tudi soočenja kandidatov za evropske poslance.

Vstopnine ni! Se vidimo v Hočah.

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

4 komentarji

Vipavec 28. 11. 2023 - 22:37
Pohvalno eMaribor bomo spremljali pa napišite kakšno veselo novico v veselem decembru ki se bodo dogajale po Sloveniji
Dado 30. 11. 2023 - 4:31
Sem mislil, da je kulturni dom Hoče dejansko kulturna ustanova... Ampak, če takim ljudem pusti vstop, beseda "kultura" izgubi pomen...
Vipavec 30. 11. 2023 - 7:53
Ti si za zaprti oddelek psihiatrije brez možnosti izpusta
Dado 30. 11. 2023 - 8:29
Res? Daj prosim razloži, zakaj?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več