Na pohodu za življenje 8000 ljudi, nered pa delala peščica norih levičarjev

V Ljubljani se je zgodil do sedaj največji in najbolj obiskan Pohod za življenje, ki ga je organizirala koordinacija civilnodružbenih organizacij v podporo varovanja človeškega življenja od spočetja do smrti.

Ljudje vseh starosti iz vseh koncev Slovenije so se na Prešernovem trgu začeli zbirati že dobri dve uri pred začetkom Ob 10. uri pa je Prešernov trg dobesedno postal premajhen za vse, ki so se udeležili prireditve Pohod za življenje. 

Nastopili so tudi razni glasbeni gostje, Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Nada Žgur z otroškim zborčkom, Marko Nzobandora in Simona Plut, udeleženci so lahko prisluhnili tudi osebnim zgodbam in nagovorom. “Gre za življenje človeka. Ljudje nismo izbira, nihče nima pravice, da nam vzame življenje,” je poudarila Urška Cankar Soares, ki je med drugim povedala, da rabimo prave moške: “Dragi moški, vi ste tisti, ki lahko zaščitite ženske,” je dejala. Po njenih besedah je enakopravnost res pomembna vrednota, ki pa običajno ne zajame vseh ljudi.

Cankar Soareseva je v svojem nagovoru izrazila veselje nad velikim številom navzočih. Poudarila je, da je osnovno sporočilo udeležencev današnje prireditve: življenje je osnovna človekova pravica. Vsaka mati in vsak oče gotovo čutita v svojem srcu, da nosečnica nosi človeka, nosi otroka, ki ga želita zaščititi, želita pa si tudi, da bi jima družba pri tem pomagala: “Da bi se vsi otroci lahko rodili, praznovali svoj prvi rojstni dan in živeli na tem našem lepem svetu.

Udeleženci so se po kulturnem programu odpravili po mestu, skozi Čopovo, mimo Slovenske ceste do parlamenta, mimo Cankarjeva doma, do predsedniško palače, zatem so se sprehodili tudi mimo vlade in nazaj na Trg Republike. Ob koncu druženja je glavni organizator pohoda Aleš Primc dejal, da je bil to največji Pohod za življenje in se iskreno zahvalil vse, ki so se ga udeležili.

Se je pa na shodu zbrala tudi peščica feministk, ki so se pretepale in nestrpnež, ki je skušal motiti prireditev.

slike, video: portal e-maribor.si

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”