Poglejte si to novičarsko nakladanje neumnosti Uroša Esiha iz Dela!

Uroš Esih, slika družbeno omrežje

Saj ni res, pa je! Kaj bolj navijaško ne gre? Novinar Dela stopil v bran Fajonovi, ker ni bila povabljena na sejo sveta za nacionalno varnost, SD pa označil za največjo opozicijsko strank.

Uroš Esih spet naklada neumnosti

Kje se jemljejo novinarji na Delu, ki ne poznajo Slovenske politike in pišejo neumnosti? Janez Janša je ob vojnem stanju v Ukrajini sklical seje sveta za nacionalno varnost. Ob tem je novinar Dela Uroš Esih našel manevrski prostor za kritiko in je povabilo predsednika vlade ob sklicu SNAV predsedniku LMŠ Marjanu Šarcu označil za cinizem.

Sicer pa smo nebuloz Uroše Esiha že vajeni. Je pa žalostno, da tak novinar sploh piše za nekdaj spoštovani časopis, ki je danes le bleda senca tega.  Predsednik vlade Janez Janša je novinarju Dela sicer obrazložil, da to določa tudi poslovnik SNAV. “Cinizem je, da se delate, kot da se je zgodovina začela včeraj. Po poslovniku SNAV, ki je enak ali podoben že desetletja, se na SNAV vabi predstavnika največje opozicijske stranke. Tako je bilo tudi v mandatih Šarca, Cerarja, Pahorja… Drži, Uroš Esih?”, je dejal premier. Stranka SD, ki ni največja opozicijska stranka pa je lahko prisotna na neformalnem posvetu vseh parlamentarnih strank, ki pa ga mora sklicati predsednik republike Borut Pahor“Če pa se predsednik Republike Slovenije Borut Pahor odloči, da je potrebno sklicati neformalni posvet vseh parlamentarnih strank, bo Vlada Republike Slovenije seveda zanj zagotovila vse potrebne informacije in logistiko,” je še dodal Janša. Od kdaj pa je stranka SD največja opozicijska stranka očitno ve le Esih. Piše portal Nova24TV.

No, naj nevednemu Esihu pomagamo na našem portalu e-maribor.si, če ga že pri levosučnem Delu niso naučili: Na volitvah v Državni zbor leta 2018, je Slovenska demokratska stranka dobila 222.042 glasov in je postala zmagovalka volitev, Lista Marjana Šarca je dobila 112.250 glasov in je bila druga stranka volitev in Stranka SD je dobila 88.524 glasov in je bila TRETJA. Torej le-ta NI največja opozicijska stranka. Vse jasno, Esih?

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!