POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 2. 5. 2023

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1041 klicev.

Med 441 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 64 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 54 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 8 z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila in 1 voznika kolesa z motorjem na območju Policijskih uprav Koper in Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 36 intervencij na javnem kraju in 27 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 24 vlomov, 22 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 8 groženj 6 povzročitev telesnih poškodb, 6 nasilij v družini, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 ponarejanje denarja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 69 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 66 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Koper.

Povezane objave

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 1. 10. 2023

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 25. 9. 2023

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 9. 2023

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več