POTRJENO! Svetlana Makarovič je res prejela 8000 evrov od Prešernove nagrade

Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Na našem portalu smo že pisali o tem, da je ministrica za kulturo Asta Vrečko odobrila izplačilo 8000 evrov, katero je prejela Svetlana Makarovič, zaradi Prešernove nagrade. 

Izbruh afere v zvezi s spolnimi zlorabami Marka Rupnika je namreč Svetlani Makarovič ponudil izgovor za zahtevo, da bi ji Republika Slovenija ponovno podelila nagrado, ki jo je sama zavrnila in ji ni bila nikoli odvzeta. Je pa Svetlani Makarovič zadišal tudi denar. oskrbnina v domu starejših so namreč vse dražje.

Sedaj je tudi uradno. Svetlani Makarovič je bila denarna nagrada, ki jo je prejela leta 2000 kot del Prešernove nagrade za življenjsko delo in jo je umetnica zavrnila, nakazana 16. junija − v višini 8.346 evrov. Znesek, ki ji je bil nakazan, je preračunan iz takratnih tolarjev v evre, obresti niso prištete, so za Siol.net, pojasnili na ministrstvu za kulturo.

Pod izgovorom Prešernove nagrade, je torej Makarovičeva dobila nagrado za vso sovražnost proti Janezu Janši in stranki SDS? 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Slovenec 33 11. 07. 2023 - 7:24
Slovenija je okupirana država in okupatorji ter veleizdajalci slovenskega naroda se podpirajo in peljejo uničevanje Slovenije in slovenstva po bližnjici v dokončno uničenje. Če jih naštejemo. Srbska komunistična partija pod vodstvom fukfehtarskega gazde ob podpori krivosodja s sodnikom s temi diplomami, veleizsdajalske vlade ki potežira vdor invazivnih živali v Slovenijo, nekulturnih plagiatorskih kvazikulturnikov, ki so nagrajevani za svojo nekulturo.
mona lisa 11. 07. 2023 - 9:12
Spet kraja davkoplačevalskega denarja. Podgana.
Darinka 11. 07. 2023 - 10:13
Svinjska dekla iz Ljubljane , nas veliko stane.
Dodaj komentar