POZOR! Danes stavka na upravnih enotah. Tudi v Maribor, Pesnici, Slovenski Bistrici!

Upravna enota Maribor. slika Maribor24

Zaposleni na 52 od 58 upravnih enot znova stavkajo, saj po navedbah predsednika Sindikata državnih organov Slovenije Frančiška Verka stavkovna pogajanja z vladno pogajalsko skupino niso obrodila sadov. 

Zaposleni na upravnih enotah stavkajo zaradi vse slabšega ekonomskega položaja, ki ga hkrati spremljajo enormne obremenitve z delom, so pred današnjim nadaljevanjem stavke pojasnili v Sindikatu državnih organov Slovenije. Opozorili so, da se število upravnih zadev nenehno viša, število zaposlenih pa temu trendu ne sledi, saj usposobljeni uslužbenci odhajajo drugam, nove pa je vse težje dobiti.

Med stavkovnimi zahtevami sta tako povišanje plač vsem zaposlenim na upravni enoti za sedem plačnih razredov in izenačitev nazivov zaposlenih na upravnih enotah z nazivi na ministrstvih. Sindikat je predlagal tudi dodatek, ki bi ga zaposleni dobivali do zaključka pogajanj, ki sicer potekajo za celoten javni sektor. Vladna stran na to zaenkrat ni pristala, tudi njen zadnji proti-predlog v potekajočih pogajanjih o stavkovnih zahtevah pa za sindikat ni sprejemljiv.

Stavkajo tako tudi upravnih enotah v Mariboru, Slovenski Bistrici in Pesnici. Stavke niso napovedali le na upravnih enotah Laško, Lenart, Ljutomer in Tržič.

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!