Prihaja nova različica omikrona BA.5. Golobovi pa plešejo?

Iz Japonske prihaja zaskrbljujoča novica. Pojavila se je nevarna in bolj kužna različica omikrona, imenovana BA.5.

Samo v Tokiu so danes zabeležili 18.919 novih okužb s koronavirusom. Japonski premier Fumio Kišida je prebivalstvo pozval k največji previdnosti. Število koronavirusnih bolnikov s hudimi simptomi se je sicer od četrtka povečalo za sedem na 107, v petek pa so zabeležili 31 novih smrtnih primerov zaradi covid-19, še poroča Japan Times.

Različica omikrona je veliko bolj kožna, kot navadni omikron in bila naj bi tudi nevarnejša. Japonskem je danes z več kot 110 tisoč novimi primeri koronavirusa doseglo rekord, poroča japonski časnik Japan Times. Država se tako spopada s sedmim valom epidemije. In le še vprašanje časa je, kdaj bo to pljusknilo še k nam.

Seveda zdravilo za to različico Oomikrona BA.5. ni vitamin D, sonce in morska voda, kar nam zmotno zapoveduje Robert Golob. In ko bodo v Svobodi nehali plesati in se smešiti, bi bilo dobro, da se lotijo nevarnosti, ki nam preži.

Povezane objave

Jože Možina povedal jasno in odločno zakaj danes NE stavka!

Danes stavka na RTV. Namesto dnevnika črnina. Ga boste pogrešali?

Na počivališču na Lukovici našli kar 33 migrantov

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več