Razpisan datum za parlamentarne volitve!

Slovenski parlament, foto: NSi

Leto 2022 bo zagotovo leto, ki bo šlo v zgodovino. Čaka nas kar troje volitev. Državnozborske, lokalne in predsedniške. Glede prvih je datum že znan. 

Najbolj pomembne tako za nas, kot našo državo so zagotovo parlamentarne volitve. Na zadnjih je premočno zmagala stranka SDS. Po raziskavah javnega mnenja tudi tokrat kaže na SDS-ovo zmago. A volitve so tiste, ki dajo prave rezultate. Za vstop v parlament mora stranka imeto  vsaj 4% podpora glasov vseh tistih, ki se udeležijo volitev.

[color-box color=”yellow”] Predsednik države Borut Pahor se je po posvetovanjih z vodji poslanskih skupin odločil, da bo februarja prihodnje leto podpisal akt o razpisu rednih volitev v državni zbor, v katerem bo kot dan glasovanja določil prvi možen datum, 24. april, so sporočili iz urada predsednika. [/color-box]

Zakon določa, da se redne volitve razpišejo najprej 135 dni in najkasneje 75 dni pred potekom štirih let od prve seje prejšnjega državnega zbora. Od dneva razpisa volitev do dneva glasovanja ne sme preteči več kot 90 dni in ne manj kot 60 dni.

P.M.

 

Povezane objave

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!

Pred RTV zvenelo: “lopovi, lopovi”, na Trgu republike pa pozivi k odstopu Golobove vlade. Foto, video