Saj ni res, pa je! Oglasila se je na telefon in ostala brez 46 tisoč evrov!

KRIPTOVALUTE, SLIKA JE SIMBOLNA

Pazite komu se oglašate na telefon. Drago je to stalo 69-letno žensko iz Osijeka, katera je ostala brez zajetne vsote denarja in ga verjetno ne bo nikoli več videla.

“Neznani storilec je prek telefona navezal stik z 69-letno žensko. Obvestil jo je, da je zaslužila pri trgovanju s kriptovalutami. Ko je zaradi izplačila 69-letna ženska neznancu posredovala svoje podatke in podatke bančne kartice, so ji v nekaj transakcijah z bančnega računa ukradli več kot 46.500 evrov,” so o primeru, ki odmeva na Hrvaškem, sporočili iz osiješke policijske uprave. piše portal Žurnal24.

Podoben primer se je pred nedavnim zgodil tudi v Mariboru, o katerem smo pisali TUKAJ.  Oškodovanec je najprej prejel klic v zvezi s prodajo kriptovalut. “Omogočil je dostop do upravljanja z računalnikom, istega dne pa je opazil, da je bilo izvršenih več finančnih transakcij. Tako je ostal brez okoli 80.000 evrov. So pa Mariborčani obravnavali še več kaznivih dejanj, v zvezi s kriptovalutami. 

Previdnost zato ne bo odveč. Pazite komu se oglašate na telefon in nikomur ne izdajte vaše podatke ali podatke bančne kartice ali gesla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Jenull poskrbel za razburjenje! Jelinčič: “Kaj pajac Jenull pravzaprav predstavlja na Tarči?”

1. marec – Dan Civilne Zaščite

Golobovo neokusno nastavljanje za všečke?

1 komentar

Čunga Lunga 30. 10. 2023 - 3:39
Meni takšne vsote zagotovo ne morejo ukrasti.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več