Svetlana Makarovič je užaljena. Bo naredila incident na Prešernovi proslavi?

slika: Demokracija.si

Do dogovora, da se Svetlani Makarovič leta 2000 podeljeno Prešernovo nagrado izroči na osrednji proslavi ob kulturnem prazniku, ni prišlo. Tako je ostarela Svetlana ostala brez nagrade!

Znana slovenska pesem pravi. “Bolj star, bolj nor!” To bi lahko dejali tudi za Svetlano Makarovič, ki se še vedno ni naučila, da če nekdo ni povabljen na prireditev, tja pač ne pride. A Svetlana pravi, da bo vseeno prišla in to celo na oder.

“To nagrado bi mi radi izročili čim bolj neopazno, na skrivaj, v neki Vili Podrožnik. Rekla sem ne. Predlagala sem, da pridem na oder in povem eno lirično pesem in odidem. To je vse. Če je to njim prav ali ne, pa ni moj problem. Tam bom. Na oder bom prišla ob koncu proslave, ko bodo že vse nagrade podeljene, magari po vseh štirih. Povedala bom to pesem in odšla. To je vse,” je povedala.

Napoveduje, da bo zrecitirala pesem iz svoje zbirke resne poezije, saj satira ob tej priložnosti ni primerna. Na vprašanje, ali bo za vročitev nagrade uradno zaprosila, pa je povedala, da je to njena nagrada. “Prekleto zaslužena je. Prisiljena sem jo bila odkloniti leta 2000, letos je nisem prisiljena odkloniti,” je dodala.

Časi, ko si je Svetlana morebiti res zaslužila Prešernovo nagrado so minili. Pa očitno tudi idej nima več. Tako da ji, preden na vrata potrka Matilda, ostanejo le še podgane.

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!

9 komentarjev

Pepe Vasjebe 3. 02. 2023 - 8:32
Edino kar je pri tej babi "prekleto zasluženo" so ene tri gorke s šibo čez rit!
mona lisa 3. 02. 2023 - 10:30
Ta baba si ni nikoli zaslužila nagrade. Danes za svoje svinjarije dobiva veliko penzijo in živi v odličnem domu na naše stroške. ZAKAJ ŽE. PODGANA.
Pepe Vasjebe 3. 02. 2023 - 14:24
Saj ne maram podgan, tudi strup jim nastavljam (deratizacija pa take stvari), ampak moje mnenje je, da je ta baba še bolj nagravžna od podgane.
Zaveden slovenec 3. 02. 2023 - 11:29
Bog daj,da jo odnesejo z nogani naprej
Pepe Vasjebe 3. 02. 2023 - 14:34
Tole bojo odnesli, ko bo crknila. Umreti ne more, umre samo človek in čebela. Poginiti tudi ne more, ker poginejo samo živali, ki so koristne ali ljubke. Lahko pa crkne, kot crkne podgana, to pa lahko, in kadrkaoli bo bo prepozno. Sem pa prepričan, da bo to crkovino Jankkovć pokopal z državniškimi častmi!
Levicar 3. 02. 2023 - 12:30
Sram vas bodi, veliko lepih pravljic je napisala. Nobenem skodovala, tudi ne spolno nadlegovala kot oni osebek ki je dobu Prešernovo nagrado. Dobila bi nagrado za literarna dela in ne za osebnost leta hallo!!! Ce bi bilo mogoče takoj grem z njo na kavo in ji stisnem roko. Drzite se, gospa Svetlana. Kat dosti nas je, ki, vas obcudujemo.
Pepe Vasjebe 3. 02. 2023 - 14:31
Mene ni čisto nič sram, ker samo resnico govorim. Če pa je tole zblojeno babovje kakšno lepo pravljico nekoč nekdaj napisalo, pa to še ne pomeni, da ima dosmrtno pravico druge žalit in jih zaničevat. Na koncu koncev je Dolfe po Nemčiji gradil avtoceste, pa zato ni častni občan v nobenem nemškem mestu, še najmanj pa v Berlinu a ne! No in če jo je nekdo poimenoval podgana, potem bom pač v stilu slovenskea reka o njej in o tebi rekel: "Iste vrste podgan skup zastrupljajo Slovenijo". Ja deratizacija bi bila dobrodošla!
Levicar 3. 02. 2023 - 15:10
Kaj si zagrenjena oseba. Srecen človek v sebi nima toliko sovraštva
radames 4. 02. 2023 - 6:18
Tipičen odgovor, ko ni pravih argumentov in padeš na osebno raven
Dodaj komentar