Tako se boriš za svoje mesto! Župan Kijeva v prvi bojni liniji!

slika: twitter

Rusi so le še korak pred Ukrajinskim klavni mestom Kijevom. Domačinom tako ne preostane nič drugega, kot da se pred rusko agresijo branijo.

V prvi bojni liniji je tudi Kijevski župan. Vitalij Kličko, ki je od leta 2014 župan ukrajinske prestolnice Kijev, je dejal, da je pripravljen na boj, dodal je: “Nimam druge izbire, to moram storiti. Boril se bom,” je 50-letnik, znan kot “Dr Ironfist” med svojimi borbenimi dnevi, povedal za dobro jutro Britanijo na televizijski postaji ITV. Vitalij Kličko je dejal, da je Kijev ogrožen, glavna prednostna naloga pa je sodelovanje s policijo in vojaškimi silami za podporo kritične infrastrukture, vključno z dobavo električne energije, plina in vode za svoje državljane.

Nekdanji prvak v težki kategoriji Vladimir Kličko se je v začetku tega meseca prijavil v rezervno vojsko Ukrajine in dejal, da ga je ljubezen do svoje države prisilila, da jo brani. “Ukrajinski narod je močan. In v tej strašni preizkušnji bo ostal zvest samemu sebi. Narod, ki hrepeni po suverenosti in miru. Narod, ki ima rusko ljudstvo za svoje brate,” je v četrtek zapisal na LinkedInu.

Kdo od slovenskih županov, bi se tako boril za svoje mesto? Zoran Jankovič? Več na politeia.si

Povezane objave

V oddaji “Delovna akcija na POP TV” se ne pobrigajo niti za slovenski jezik?

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko