Totalitarni prijemi Ustavnega sodišča? Novi24 TV zablokirali dostop do informacij?

sodniško kladivo

Ko je tudi Ustavno sodišče v Sloveniji spolitizirano je konec demokracije. In ravno slednje, se je zgodilo tokrat?

Saj ni res, pa je, kaj se dogaja na Ustavnem sodišču. Tistem sodišču, ker bi morali spoštovati demokracije, zakone predvsem pa ustavo. Odgovorni urednik Nove24TV, Aleksander Rant, je zaradi novice o odločitvi Ustavnega zadišča glade zakona o RTV osebno poklical tja in poizvedoval ali bo danes kakšna novinarska konferenca, glede na to, da gre za precedens. Po več klicih in neuspešnih prevezavah, se je v sedmo na telefon oglasil Ivan Biščak, sicer direktor službe za finance, ki s tovrstnim poizvedovanjem ne bi smel imeti ničesar skupnega. Ta je sprva povedal, da Ustavno sodišče o odločitvah ne daje tiskovnih konferenc. Po vprašanju urednika ali gre za uradno stališče, je Biščak odgovoril da ne, da pa ne ve s kom govori.

Seveda se mu je Aleksander Rant predstavil in povedal da je odgovorni urednik Nove24TV in da je v interesu javnosti, da izve kaj se dogaja na ustavnem sodišču. Potem mu je Ivan Biščak še zabrusil: “Aha, Nova24TV. Vse jasno. Kar nabijte nas in še napišite, da je moj brat Bogdan Biščak!”  No s tem, da je Ivan, brat propadlega poliika Bogdana Biščka, se ravno ni za hvaliti.

In kot, da še ni bilo dovolj neumornega klicanja, Ranta, zaradi informacije, ki bi morala biti dostopna vsem novinarjem, naj bi Ivan Biščak naročil, da se na telefon Rantu ne sme več oglašati nihče, še več, da se ga ne sme vezati na nobeno drugo službo. Celo tako daleč je šel, da si je izmislil, da se je Aleksander Rant sestal z gospo Šušteršič in da naj bi bila zadeva urejena. Poleg tega je generalni sekretariat ustavnega sodišča blokiral telefonsko številko urednika Aleksandra Ranta. Res neverjetno, groteskno, totalitarno. Piše portal Nova24TV.

Ustavno sodišče je očitno izgubilo stik z realnostjo, demokracijo je čez dan odpihnil golobnjak, v Sloveniji pa nam bodo očitno razni “Biščaki”, nam solili pamet in si razlagali demokracijo. Kot da slovenski narod ni zadosti pretrpel pod propadlo stranko Zares?

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

14 komentarjev

Nata 26. 05. 2023 - 12:36
Saj jaz sem pa jasnovidka!! Sem že napisala, da je v današnjem, " svobodnem " času prav vse mogoče!!
Vlada 26. 05. 2023 - 12:49
Te te totalitarne sodnike je treba zamenjati. Že vseskozi sodijo sodniki v prid svojim levičarjem. Podpirajo njihovo krajo laž itd..vso sodstvo zamenjati, da bo nepristransko,ki sedaj ni.
Janko Lisjak 26. 05. 2023 - 15:45
Rojen sem leta 82, vi pa še kr nabijate gluposti, kaj češ pamet je šla mimo vas. PS to je 2 leti po titovi smrti, enkrat upam di mi o tem nebo treba več poslušati
mona lisa 27. 05. 2023 - 1:49
Vso sodstvo je treba zamenjat.
Jože Lotrič 27. 05. 2023 - 13:22
bukselj,kdo že vseskozi hujska slovence v pobijanje
Janko Lisjak 26. 05. 2023 - 15:42
Nora24 dobi vse informacije so pa nori kako vi
Bojan174 26. 05. 2023 - 17:10
Nihče nebi smel pritiskati na US, to bi se moralo posvetovati v tajnosti in priti na dan z odločitvijo, kakor pač bi bila. Ne pa da jim ponujajo razne službe v bodoče, če boš naredil to.
mona lisa 27. 05. 2023 - 1:48
To je Svoboda in diktatura.
Bojan174 26. 05. 2023 - 17:52
In če niso dobili infrormacije. Taka TV, ki ni uravnotežena, si to ne zasluži. Plačuje jih stranka, da pljuvajo po drugih. Kaj mi bo taka TV, kje so filmi, glasba, šport? Tega ni, ne rabim take TV.
mona lisa 27. 05. 2023 - 1:47
Samo še milimeter in smo Severna Koreja in Venezuela obenem. Se bo ponovilo kot je bilo po vojni? Do tja nismo več daleč. Državljanska vojna že poteka proti nam ki se ne podrejam diktaturi in komunizmu.
AOMORI 27. 05. 2023 - 13:10
Vlada Roberta Goloba, nas, konzervativne Slovence, počasi s svojimi neumnostmi pripravlja, da se bomo morali začeti braniti. Žal se z golimi rokami ne moreš braniti.
Jože Lotrič 27. 05. 2023 - 13:20
Nova 00 in jansa utihnite že enkrat,kdo vas bo sploh še poslušal
Vipavec 28. 05. 2023 - 1:32
Ti lahko komandiraš dom ženo otroke če jih imaš ostale pa pusti naj počno kar jim srce poželi. Pa misli malo palica ima dva konca.
Metod Kvargl 1. 06. 2023 - 6:44
PRAVILNO! Noro24 bi pa morali likvidirati...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več