V IDRIJI BODO PRIMORCI PRAZNOVALI PRAZNIK, KI NE OBSTAJA!

slika je simbolna, Siol.net

Združenje borcev za vrednote NOB Idrija-Cerkno, in ostale občine podpornice letos vabijo k praznovanju 74. obletnice priključitve Primorske k matični domovini, k praznovanju praznika, ki ne obstaja. 

PRIMORSKI BORCI NE VEDO KAKO SE IMENUJE DRŽAVNI PRAZNIK

KAKO NI SRAM TISTIH KI PRIREJAJO PRAZNIK, KI NE OBSTAJA IN S TEM KRŠIJO PRAVNO UREDITEV? DZ predloga spremembe zakona o praznikih in dela prostih dnevih, ki je predvideval preimenovanje praznika vrnitve Primorske v praznik priključitve Primorske k matični domovini, namreč maja 2019 ni potrdil z zadostno večino. Združenje borcev za vrednote NOB Idrija-Cerkno in Občina Cerkno z letaki kljub temu vabita k praznovanju letošnje 74. obletnice državnega praznika priključitev Primorske matični domovini. Gre za nespoštovanje pravne ureditve, saj po zakonu v Sloveniji praznujemo praznik vrnitve Primorske matični domovini.

Zakon o praznikih in dela prostih dnevih RS določa 15. september kot praznik vrnitve Primorske matični domovini. Ime praznika je torej jasno zapisan. Očitno pa je to jasno le normalnim ljudem. Komunistom in ostali zalegi polpretekle zgodovine pa še vedno ne.

P.M.

Povezane objave

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

Vučić žalil Slovence, da so odvratni, Jankoviću pa skočil v objem!