V Levici vre. Zapustilo jo je 23 članov. Asti Vrečko se to ne zdi nič čudnega?

Iz Levice je kolektivno izstopilo več članov, ki so podpisali pismo o odstopu. “Njihov odstop je bil pričakovan in napovedan, sama pričakujem še kakšne odstope v prihodnosti,” se je odzvala koordinatorica stranke, očitno nesposobna, Asta Vrečko.

Levica je po besedah Mihe Kordiša zašla na sredino političnega prostora. “Vodstvo stranke je pozabilo, zakaj so stranko ljudje izvolili, na program, bolj se zanimajo za lastne položaje kot za to, da se borimo za naše programske vsebine,” je nadaljeval in pristavil, da popolnoma razume izstopnike in “njihovo frustracijo”.

Odnosi v Levici so se sicer zaostrili že pred lanskim volilnim kongresom, ko je t. i. levo krilo stranke s poslancem Kordišem na čelu opozarjalo, da se stranka pod vodstvom tedanjega koordinatorja Mesca premika preveč proti sredini. Na kongresu so predstavniki te struje dobili precejšnjo podporo pri imenovanju na funkcije v stranki, čemur je sledila še menjava na čelu stranke. Še dodatna zaostritev pa je sledila ob predlogu poslanske skupine za razrešitev poslanca Kordiša z vseh mest v delovnih telesih DZ, ki je bila po njihovih navedbah posledica “zlorabe položaja, zavajanj, pritiskov, groženj in izsiljevanja v poslanski skupini”.

In medtem, ko “samovšečna Asta” prešteva članstvo in se ne sekira kdo bo iz stranke še odstopil, stranka očitno razpada pri živem telesu. Kaj ni, kot ministrica za kulturo naredila že dovolj škode državi, sedaj pa jo bo še stranki?

 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Vipavec 16. 03. 2024 - 1:58
Da bi razpadla pri živem telesu skupaj z virusi in da ne bi nikdar več slišal več besede komunizem.
radames 16. 03. 2024 - 7:36
A teh 23 je dokončno izpraznilo število vseh članov Levice?
marker 16. 03. 2024 - 7:32
Na radiatorju nihče noče biti privezan.
Dodaj komentar